Tajne mirnog sna: Idealna temperatura

  • 22.2.2017.
Tajne mirnog sna: Idealna temperatura

Prošli tjedan je bilo govora o spavaćoj sobi kao sobi predviđenoj samo za odmor, ali ovaj put donosimo nekoliko riječi o idealnoj temperaturi, koja također pomaže u ostvarenju boljeg i mirnijeg sna.

Idealna temperatura

Kada stvorite pozitivno ozračje u spavaćoj sobi, povećat će se i ugodnost boravljenja u istoj. Preniska ili previsoka temperatura u spavaćoj sobi može poremetiti ugodnost, a kada se to dogodi, teško je vratiti se dubokom i mirnom snu. To se posebno osjeća kod osoba koje već pate od poremećaja spavanja.
Održavanje prostorije na konstantnoj i idealnoj temperaturi će Vam pomoći da utonete u san i spavate cijelu noć. Iako idealna temperatura u spavaćoj sobi ovisi od osobe do osobe, možemo se složiti da je temperatura oko 24 stupnjeva previsoka, a ispod 14 stupnjeva preniska. Pokušajte regulirati temperaturu između 15,5 i 21 stupnjeva, ali opet ovisi o Vama i koja je po Vama „savršena“ temperatura. Ako Vas često probudi drhtanje, podesite temperaturu na onu visinu koja će Vam u potpunosti odgovarati.

Važna je i temperatura kreveta

Naravno, nemojmo zaboraviti da je temperatura kreveta, u kojem spavamo, vrlo bitna. Obratit ćemo Vam pozornost na sezonske pokrivače. Ljetni pokrivači su lakši i tanji, zimski su deblji i topliji dok su pokrivači za sva godišnja doba negdje između te ih možete koristiti tijekom cijele godine.

Cjelogodišnji pokrivači imaju odgovarajuće punjenje tako da Vam ljeti nije prevruće dok Vas tijekom zime griju. Količina punjenja je između 250 i 350 g/m² koja omogućuje idealno ozračje za ugodan san. Ljetni pokrivači su tanji iz razloga jer imaju manje punjenja, negdje od 150 do 200 g/m². Zimski pokrivači su, naravno, deblji, jer sadrže više od 350 g/m2 punjenja, u prosjeku, negdje 450 g/m2. U slučaju da je Vaša soba hladnije, preporučujemo da odaberete pokrivače s većim punjenjem, odnosno pokrivače koji spadaju u kategoriju zimskih. Ako u Vašoj sobi vlada visoka temperatura onda bi trebali koristiti tanji pokrivač.

Jeste li ljubitelji prirodnih ili sintetičkih materijala? Imate li problema s alergijama? Kakvog će materijala biti pokrivač je sukladno s Vašim željama i potrebama. Tehnologija je toliko napredovala posljednjih godina da su i mikrovlakna postala iznimne kvalitete. Tijekom zime možete biti omotani toplim vunenim pokrivačem, a kada se temperature povise tu su za Vas pamuk i svila.
Nikako ne zaboravite na kvalitetnu posteljinu, pogotovo onu izrađenu od pamuka koja će Vam priuštiti još veću ugodu i prozračnost.

Još nismo gotovi s tajnama mirnog sna. :)
Zato budite uz nas u iščekivanju otkivanja još jedne tajne u sljedećem članku.

Share News