Mršavljenje i celulit

mršavljenje, diete, celulit, hrana, fitness, kalorije, zdravlje, spavanje, prehrana, odmor, tijelo, aerobna tjelovježba, hodanje, trčanje, biciklizam Zanimljivo je da što više različitih dijeta, proizvoda za mršavljenje i stručnjaka za prehranu postoji, više je i ljudi koji imaju prekomjernu tjelesnu težinu. No rješenje je jednostavno. Ne vjerujete mi? Mršavljenje je slično kao polaganje mature.  Za maturu je potrebno uspješno položiti hrvatski, engleski, matematiku i izborni predmet. Ako zakažete u nekome od tih predmeta matura neće biti uspješno položena. Ista je stvar i s mršavljenjem.

Ako želimo uspješno smršaviti, moramo:

  1. Regulirati prehranu – Trebalo bi biti barem pet dobro izbalansiranih obroka tijekom dana. Hrana mora biti što manje obrađena i treba pratiti aktivnosti koje nas očekuju taj dan.
  2. Osigurati tijelu dovoljno tekućine – Tu često griješimo. Mnogi posežu za hranom jer ne razlikuju žeđ od gladi. Voda ubrzava metabolizam i čisti tijelo.
  3. Osigurati tijelu dovoljno odmora – »Djeca rastu noću« su i naše bake znale reći. Mi odrasli više na rastemo, ali se organizam noću obnavlja. Ako tijelu ne pružimo dovoljno odmora niti mršavljenje neće biti moguće.
  4. Imati dovoljno snage – Mišići su peć koja sagorijeva kalorije. Što ih je više, više će i kalorija potrošiti. Mišići su odgovorni za snagu i tonus tijela, uspravno držanje i oblik tijela.
  5. Provoditi aerobne vježbe – Aerobna tjelovježba je vježba u kojoj pod određenim uvjetima, ciljano koristimo masno tkivo. Aerobne vježbe prvenstveno predstavljaju brzo hodanje, trčanje, biciklizam.

 

Sve ove stvari bitne su za gubitak težine. Ako samo jedan korak preskočimo gubitak težine neće biti moguć i ne možemo očekivati dugoročne rezultate.

 

Ako imate i celulit potrebno je ići i korak dalje. Statistički ima ga 80% žena u zrelijim godinama. Izgled narančine kore nastaje zbog neravnomjernog rasporeda masnoće pod kožom. Najviše ga imamo na bedrima, bokovima i stražnjici. Starenjem koža gubi na elastičnosti i srednj sloj kože postaje slabiji.
Nakupljena masnoća vrši pritisak na kapilare pa je koža u tim predjelima slabo prokrvljena i hladna. To dodatno otežava razgradnju masnoća u tim predjelima. Stoga si pomažemo na razne načine.

Mršavljenje vakumskom masažom

Jedna od najučinkovitijih i najvjerodostojnijih metoda za uklanjanje celulita je vakumska masaža. Vakum pomoću tlaka stimulira prokrvljenost i cirkulaciju limfe u dubinskom tkivu, a to utječe i na krvne žile. Shodno tome, povećan je protok arterijske krvi u tkivu, hiperemija kože, proizvodnja aktivnih tvari i poticanje  metabolizma i regenerativnih procesa. Poboljšan je periferni krvotok, limfna cirkulacija, poboljšana je funkcija tkiva, a potiče se i proizvodnja krvnih stanica čime se jača i imunitet.

 

 

Koža postaje otpornija, glatka i elastična, jer takva metoda pospješuje izlučivanje znoja, sebuma iz žlijezda (uključujući soli, uree i kiselina), koje su u većim koncentracijama također štetni za organizam.
Dakle, što je pravi recept za uspješan gubitak viška težine i celulita?

Uzimanje u obzir svih pet faza je osnovni vodič, koji ne samo da eliminira neestetski  izgled nego nas vodi u pravom smjeru zdravog načina života. Naš cilj nije samo imati lijepo tijelo tijekom toplije sezone, nego imati ”cijeli paket”; a to je zdravlje, lijepo tijelo i dobar osjećaj.

 

Mito Šinkovec, prof
Stručni osobni trener

 


Ostale vijesti

 Besplatne E-Novosti
Upisom ćemo vas obaviještavati o novostima, akcijama i popustima
Naruči tiskani katalog
U udobnosti vašeg naslonjača prelistajte ga već sutra
Ostanite u kontaktu
 
01 3878 788, 021 315 732