Riješite se prehlade za nekoliko dana!

  • 1.2.2018.
Riješite se prehlade za nekoliko dana!

Ovu zimu prate brojne promjene temperature: još jučer temperature su bile ispod nule, a već sutradan može biti puno toplije i sunčano. Na taj način povećava se mogućnost neugodne prehlade. Prvi znakovi prehlade su kihanje, blago povišena povišena temperatura i opća slabost.
Nitko se ne želi prehladiti, ali ako se to dogodi popraćeno je infekcijom gornjih dišnih putova s bolovima u vratu, mučninom, promuklosti, glavoboljom, mogu se pojaviti kašalj i bol u zglobovima, a tjelesna temperatura može malo porasti.

Možete se jednostavno osloboditi prehlade za nekoliko dana. Zanima li vas kako? Pročitajte dalje.
Važno je da tijekom prehlade dovoljno odmarate.. Potrebno je unositi puno tekućine kako bi nadoknadili tekućinu koju gubite s potencijalnim povećanim znojenjem.

Koji su prirodni preparati za prehladu?

1. Med i limun.

Mješavina meda i limuna djeluje čudesno. Pijte ovu kombinaciju nekoliko puta dnevno. Med je izvrstan jer jača vaš imunološki sustav i preporuča se uzimanje žlicom.

2. Sirup od luka i meda.

Još jedan odličan preparat je sirup od luka i meda. Izrežite luk na manje komade, posipajte ga medom i ostavite nekoliko sati da odstoji. Nakon nekoliko sati pomiješajte smjesu i uživajte u malim količinama.

3. Rakija od češnjaka.

Pripremite zalihe češnjaka prije početka prehlade. U litru domaće rakije, dodajte oko 200 g nasjeckanog češnjaka, ostavite da stoji 7 dana, a u slučaju prehlade uzmite 1-2 žlice sirupa dnevno.

Kako si pomoći s začepljenim nosom?

Ispiranje nosa slanom vodom poznato je od davnina. Trebate oko 9 g soli i 1 litru mlake vode. Rastopite sol u vodi i smjesa je spremna. Čak i para od biljnog čaja izvrsno je rješenje začepljenom nosu. stavite ručnik preko glave i udišite paru vrućeg čaja iznad posude. Sa začepljenim nosom, možete pokušati s t. i. Kineskom vježbom.
Pritisnite čvrsto podlaktice obje ruke na lijevoj i desnoj nosnici i ponovite postupak tri puta. Počnite na dnu nosa i pritisnite oko 10 sekundi usred nosnica, a zatim masirajte nos. Za kraj, s oba prsta pritisnite točku između obrva ("treće oko") i masirajte.

Što učiniti u slučaju kašlja?

U slučaju kašlja, koristite tradicionalnu metodu. Izrežite crnu rotkvicu u večernjim satima i stavite žličicu meda u nju. Kad se ujutro probudite, pijte tekućinu koja se iscijedila preko noći.

Ne zaboravite:

Čaj je domaće piće koje puno pomaže da se osjećamo bolje. Pijte najmanje 3 litre dnevno. Posebno se preporučuju metvica, kamilica i čaj od šipka Najbolje su one biljke koje ste prikupili i osušili. Nikada nemojte dodavati med i limun vrućem čaju. Na taj način uništavate sve vrijedne sastojke. Pričekajte da se čaj ohladi.

Share News