Recept za hrskavu pita s kiselim kupusom

  • 26.1.2018.
Recept za hrskavu pita s kiselim kupusom

Pri spomenu pite većina vas vjerojatno pomisli na desert, ali danas donosimo recept za hrskavu pitu koja može biti ukusno glavno jelo. Ako imate sumnje kako se kiseli kupus može biti sastojak za pitu, pročitajte recept ispod i uvjerite se.

Potrebno nam je:

  • 5 listova dizanog tijesta,
  • 700 g kiselog kupusa,
  • 2 poriluka
  • 1 mrkva,
  • 1 celer
  • Lovorov list
  • maslinovo ulje
  • sol, papar,
  • 1 jaje
  • 3 dl mineralne vode.

Postupak pripreme:

Na maslinovom ulju propržimo poriluk, mrkvu i celer, posolimo. Dodajte kiseli kupus, malo vode i pirjamo dok voda ne ispari. Zatim pojačamo temperaturu i pustimo da se kuha. U međuvremenu, „deglaziramo” s malo vode. Kupus je gotov kada potamni.

Premažemo kalup za pečenje maslinovim uljem. Stavite list tijesta na dno, premažemo ga mješavinom mineralne vode i ulja, stavimo nadjev na njega i prekrijemo ga slijedećim listom tijesta. Ponovite premažemo tijesto s mješavinom vode i ulja. Ponavljamo dok ne potrošimo svo tijesto i nadjev. Posljednji list se može izgubiti na površini. U mješavinu ulja i vode koju nam je ostalo, dodamo jaje, pomiješamo ga i prelijemo pitu s tim.

Pecite pitu na 200 °C oko 40 minuta, dok ne porumeni. Ako tijekom pečenja vidimo da je pita suha, prelijte je s malo vode.

Share News