Koji tip zavodnice si ti?

  • 11.3.2016.
Koji tip zavodnice si ti?

Jeste li se ikada pitali koji ste tip zavodnice? Znanstvenici su karakterizirali 5 glavnih načina zavođenja: tjelesno, tradicionalno, pristojno, iskreno i razigrano. Smatraju da razumijevanjem vlastitog komuniciranja s osobama suprotnog spola, možete povećati šanse za uspjeh u ljubavi.

Nije otkrivena velika razlika među spolovima, međutim u uspješnosti u zavođenju, osim kada je riječ o razigranome tipu, žene su svrstane više od muškaraca. Otkrili su da tjelesni, iskreni i razigrani stil zavođenja može donijeti više uspjeha i mogućnosti za razvoj ozbiljne veze s jačim emocijama i jake kemijske privlačnosti.

5 stilova zavođenja:

Tjelesno zavođenje odnosi se na seksualni interes prema potencijalnom partneru. Taj oblik zavođenja brže dovodi do razvoja odnosa među osobama i stvara jaku kemijsku povezanost.

Tradicionalno zavođenje je najklasičniji način, za njega je tipično da muškarci preuzmu inicijativu, a žene su pasivnije. Osobe koje su introvertirane, prvenstveno muškarci, koji zavode na tradicionalni način, često poznaju partnericu dulje vrijeme.

Pristojno zavođenje temelji se na uporabi tradicionalnih načina ponašanja i opreznijoj komunikaciji sa osobom suprotnog spola.

Iskreno zavođenje karakterizira komunikacija temeljena na osobnom interesu i željom za jačom emotivnom povezanošću. Ovdje su žene obično puno bolje, ali ga koriste i muškarci.

Razigrano zavođenje je stil zavođenja koji najrjeđe rezultira ozbiljnom vezom. Ljudi ga najčešće koriste kao način podizanja samopoštovanja.

Poznavanje načina na koji komunicirate i pokazujete zanimanje za suprotni spol može Vam reći o izazovima s kojima ste se susreli u prošlosti i pomoći Vam da izbjegnete iste pogreške u budućnosti.

Share News