Istraživanje kvalitete spavanja na Hitex madracima

Dokazano: Na Hitex madracima se bolje spava

Za kvalitetan i zdrav san potreban je odgovarajući krevet. U Vitapuru proveli istraživanje o utjecaju Hitex madraca na kvalitetu sna. Istraživanje je obuhvatilo 985 ispitanika, od kojih je 26 podnositelja zahtjeva imalo priliku isprobati Hitexov madrac.

97% ispitanika ima problema sa spavanjem!

Cijelo istraživanje kvalitete sna je podijeljeno na 2 dijela. Prvi je dio istraživanja se provelo putem ankete koju je ispunilo 985 ispitanika. Drugi dio istraživanja je bilo testiranje, gdje je između 985 prijavljenih ispitanika 26 dobilo priliku da se isproba madrac Hitex.

U provedenom istraživanju, pitali smo ispitanike ključna pitanja o navikama spavanja, madracu, mogućim problemima sa spavanjem.

1. dio istraživanja: ANKETA O KVALITETI SNA

Ključni rezultati o spanju Slovencev

Odgovor stručnjaka: Koji su uzroci lošeg sna?

Matej Čebokelj vjeruje da mnogi vanjski čimbenici utječu na naš san. Jedan od njih može biti i madrac. Ako je krevet neudoban, spavat ćemo nemirno. Ako smo nemirni, brzina otkucaja srca je veća.

Općenito, kvalitetan san je važan za regeneraciju svih tjelesnih funkcija i organa, osobito srca. Niska brzina otkucaja srca noću je vrlo važna, jer srce je mišić koji treba odmoriti. Uz kvalitetan san, to smo omogućili.

 

Na Hitex madracima bolje spava čak 85% ispitanika!

Svrha testa bila je odrediti kako madraci Hitex utječu na kvalitetu sna i pokazati njihov utjecaj na prosječnu brzinu otkucaja srca tijekom spavanja. Ispitanici su mjerili svoj san na postojećem madracu u periodu od tjedan dana, a zatim dva tjedna na novom madracu Hitex. Proveli su više od 2875 sati na novom madracu Hitex. U testiranju, ispitanici nisu dobili bilo koji Hitexov madrac, već madrac prilagođen njihovim navikama spavanja..

Spavajte bolje i vi!

Rezultate je potvrdio poznati fizioterapeut:

»Istraživanjem i testiranjem potvrdili smo da je odgovarajući i visokokvalitetni madrac Hitex jedan od ključnih čimbenika za nižu brzinu otkucaja srca i, naravno, bolji i mirniji san.«

Ključni rezultati testiranja:

Rezultati testiranja

 

Provjerite Hitex madrace

Pitali smo vas: Kako spavate na Hitex madracu?

Madrac od lateksa Hitex Cottanic Lux Comfort je savršen izbor za najbolji san. Ljubiteljica sam prirodnih materijala, a lateks mi daje taj pravi osjećaj prirode. Ono što mi posebno odgovara na mom madracu je dodatna piramidalna struktura koja mojem tijelu omogućuje još veću prilagodbu i opuštajući osjećaj vrhunske udobnosti. Kao nezavisni psihoterapeut, pisac, kolumnist, predavač i majka 3 djece, moj radni dan je iznimno raznolik. Zato, nakon napornog dana, kvalitetan madrac je ključ da se moje tijelo regenerira, odmari i pripremi za novi dan. S madracem Cottanic Lux Comfort sve je to moguće.

dr. Veronika Podgoršek
62,9
66
4,5

Madrac Hitex MemoSilver je zaista odličan. I moj prethodni madrac je bio dobar i kvalitetan ali mi Hitex mnogo više odgovara. Bolja tvrdoća, sve je bolje. Također, i na jastuku Vitapur veoma lijepo spavam i manje se budim. Uprkos vrućim noćima madrac je bio veoma udoban i drago mi je što sam sudjelovala u Vašem istraživanju.

Svetlana Žuna Nedeljkovič
70
71,3
5
Matej Čebokelj


Istraživanje fizioterapeuta Mateja o kvaliteti sna na Hitex madracima

Jedina nova promjena koju su ispitanici isprobali je novi Hitex madrac. Na novim madracima se ispitanicima smanjilo više od pola brzine otkucaja srca. To potvrđuje da odgovarajući madrac ima pozitivan učinak na kvalitetu sna i samog tijela.

Matej Čebokelj je diplomirani fizioterapeut i radi u okviru centra za fizioterapiju Fizio-Fit u Celju.

On je i privatni fizioterapeut sa zvanjem Cyriax terapeuta, što znači da njegov rad pokriva i zahtjeva duboko znanje o anatomiji, fiziologiji, patofiziologiji mišića, zglobova i tkiva. Svojim iskustvom i znanjem pokriva mnoga područja kao što su zdrava kronična i akutna stanja, specijalist je za ortopedsku traumatologiju, a radi i s vrhunskim sportašima.