Kraljevna na zrnu graška

Sigurno znate Andersenovu bajku o kraljevni na grašku. Budući da je kralj želio utvrditi je li njegova buduća žena doista kraljevna, majka kraljica pronašla je način da to utvrdi. Uzela je zrno graška i stavila ga ispod dvadeset kreveta. Kad su djevojku ujutro upitali kako je spavala, rekla je da je jako loše spavala. Nije mogla zatvoriti oči cijelu noć, jer je spavala na nečemu vrlo neugodnom i tvrdom. Tko bi pomislio da bi samo jedno zrno graška moglo biti uzrok lošeg sna.

Možete li se naći u ovoj priči? Ako da, onda je vrijeme za promjene.

Što je s vašim zrnom graška? Prepoznajete li ga?

Naravno, zrno graška je samo metaforički pokazatelj brojnih problema koji mogu biti uzrok lošeg spavanja. Važno je da ih identificirate i na vrijeme reagirate.

Ako je vaš san nemiran i imate bezbroj neprespavanih noći iza sebe, za to može biti zaslužno samo jedno zrno graška. Ovo zrno graška može biti ...

Temperatura spavaće sobe
Idealna temperatura spavaće sobe za miran san je od 14 - 23 °C.
Loš zrak
Redovno prozračivanje prostora za idealnu vlažnost spavaće sobe je od 40 - 60%.
Pretopli pokrivači i posteljine
Prilagodite posteljine i pokrivače godišnjem dobu. Upotrijebite kvalitetne prirodne materijale za suho spavaće okruženje.
Dotrajao jastuk
Preporučeni životni vijek jastuka je 3 godine. Nakon tog vremena, jastuk je potrebno zamijeniti.

Grinje
Riješite se grinja u vašem madracu. U 7 godina starom madracu nakupi se čak do 10 milijuna grinja.
Znoj
U 7 godina u madracu završi oko 7 litara znoja.
Odumrle stanice kože
Svaku noć u madracu završi oko 1,5 g odumrle kože i prljavštine, u 7 godina to je oko 4 kg.

Prepoznajete li ove poremećaje spavanja?

  • Budite li se više puta tijekom noći? Teško zaspite ili se probudite vrlo rano, čak i kad to nije potrebno? Tada se suočavate s nesanicom, što može značajno utjecati na vašu kvalitetu života i naštetiti vašem zdravlju.
  • Primjećujete li nedostatak daha tijekom spavanja koji najčešće dovodi do glasnog hrkanja? Brzo prepoznavanje poremećaja disanja tijekom spavanja ili apneje u snu je presudna, jer značajno utječe na kvalitetu sna i zasićenost kisikom u tijelu.
  • Primjećujete li neugodan osjećaj u nogama koji se ponavlja prije spavanja i izaziva nepodnošljivu želju za kretanjem? Periodični poremećaji kretanja u snu su česta pojava i mogu uzrokovati osjećaj slabog spavanja.
  • Unatoč dovoljno sati spavanja i dalje ste umorni, pospani i teško ostajete budni noću? Tada se vjerojatno borite s hipersomnijom, što značajno utječe na vašu količinu i kvalitetu sna.
  • Sanjate noćne more, razgovarate ili čak hodate tijekom spavanja? Svoje ponašanje možete pripisati parasomniji, koja tijekom spavanja utječe na vaše nesvjesno ponašanje i uzrokuje nekvalitetan i loš san.

… Osim mnogih neugodnih faktora i poremećaja spavanja, vaše zrno graška može klijati i drugdje. Ako nemate problema s takvim i drugim poremećajima spavanja, poremećaje može uzrokovati stari, istrošeni madrac kojeg je hitno potrebno zamijeniti.

Dotrajali madrac = madrac stariji više od 7 godina

  • Znate li da vaš madrac u 7 godina napravi više od 19.000 radnih sati? * Sasvim je normalno da se materijali tijekom ovog vremena istroše, a samim time ne pružaju vašem tijelu dovoljnu potporu, posebno položaju kralježnice.
  • Najočitiji znakovi da vam je madrac istrošen je pojava izbočina, kidanje tkanine i pregiba, pri čemu madrac gubi svoju pravu funkciju.
  • Ako noću osjetite pokrete svog partnera i radi toga se budite, to znači da je madrac izgubio čvrstoću i ispravnu potporu.
  • *Ako u prosjeku spavamo 7,5 sati.

Ne dopustite da vam zrno graška uskrati dobar san!

Odaberite između sljedećih vrsta madraca:

Madrace od pjene
Visokoelastična pjena dobro se prilagođava vašem tijelu i pruža mu odgovarajuću potporu. Provjeri ponudu!
Madrace s oprugama
Džepičaste opruge se prilagođavaju svim točkama vašeg tijela, ublažavaju pritisak na tijelo. Provjeri ponudu!
Madrace od lateksa
Lateks svojom elastičnošću i prozračnošću osigurava potpunu prilagodbu tijelu i položaju spavanja. Provjeri ponudu!

Zašto odabrati Hitex madrac?

Više od 25 godina tradicije
Odgovornim pristupom prema vašem zdravlju, pažljivo biramo materijale i kreiramo tehnološki napredne madrace, već više od 25 godina.
Na Hitex madracima se DOKAZANO bolje spava …
… dokazali smo ispitivanjem o utjecaju Hitex madraca na kvalitetu spavanja. Više provjerite na ispitivanju spavanja.
Iskusni savjetnici: stručni savjeti i pomoć
Svojim kupcima uvijek pristupamo individualno i profesionalno. Uzimajući u obzir vaše navike spavanje i osobne želje, pomažemo vam odabrati najbolji madrac.
Mogućnost plaćanja na rate
Jamčimo vam lako i brzo plaćanje na rate kreditnim karticama. Više o načinima plaćanja na: načini plaćanja
Madraci Hitex, sada do 50% jeftiniji + dostava samo 10 KN
Uđite u carstvo dobrog sna i iskoristite do 50% popusta na madrace i dostavu od samo 10 kn.