5 jednostavnih načina za bojanje jaja

  • 14.4.2017.
5 jednostavnih načina za bojanje jaja

Uskršnji praznici su pred vratima i bojanje jaja je jedan od onih ugodnih zadataka koje želite podijeliti s vašom djecom i članovima obitelji.
Ove godine bi mogli biti još više kreativni i prepustite se vašoj mašti da vas vodi. Predstavljamo vam 5 jednostavnih načina za bojanje jaja koja će u vaš dom unijeti uskrsni duh.

1. Prirodno bojanje jaja

Jaja se mogu bojati posve prirodno. Najpopularniji način bojanja jaja je u ljuskama luka. No, ovaj put ćemo taj način izostaviti jer vam želimo navesti i druge prirodne načine bojanja jaja pomoću ljepljivih sličica, kave, repe, terana, kurkume, borovnica.

Kava
U hladnu vodu dodajte nekoliko žlica kave, kao da kuhate tursku kavu. Promiješajte, dodajte jaja i vrlo sporo zagrijavajte i kuhajte na minimalnoj temperaturi. Jaja će biti blago smeđe boje.

Repa
Za ovaj način bojanja jaja, trebate pola kilograma svježe narezane repe. Prelijte kipućom vodom i stavite kuhati. U soku repe polako stavljajte kuhati jaja.

Teran
Kvalitetno vino, u bojenju, jaja je vrlo važno. Tako da jaja skuhajte teranu. Intenzivno obojena jaja će impresionirati vas i vaše ukućane.

Kurkuma
Bojati jaja s kurkumom možete na isti način kao i s kavom. U hladnu vodu dodajte nekoliko žlica kurkume u prahu, stavite jaja i kuhajte na laganoj vatri. Rezultat će biti jaja žute boje.

2. Jednobojna jaja u bojama po želji

Jaja možete slikati i bojama koje ste kupili. Bojite ih prateći upute u paketu. Zatim prethodno obojena jaja ukrasite po želji. Možete zalijepiti naljepnice s uskrsnim motivima, ali ih možete i prošarati svojim maštovitim idejama.

3. Jednostavnost i pribor sjaj

Ako niste ljubitelji žarkih boja, jaja ne treba ni bojati. Jednostavno ih samo kuhajte i zalijepite na njih sličice s uskrsnim motivima, koje će začiniti izgled jaja.

4. Bojanje jaja s bojicama

Jeste li ikad pokušali oslikati jaja na taj način? Jaja skuhajte kao i obično, a zatim ih kratko stavite još i u pećnicu. Tada će biti još toplija. Bojice će se, što je vruće jaja, odlično rastopiti te ćete moći naslikati lijepe umjetničke slike.

5. Maskirajte jaja u voće ili povrće

Neka ove godine na vašem stolu iznenađenje budu jaja koja izgledaju kao voće ili povrće. Obojite ih jestivim bojama, detaljno ih ocrtajte i stvorite ananas, jagode, mrkva ... Od papira napravite prikladne dodatke za vaša „voće-povrće jaja”.

Ovaj način nam se čini najzanimljivijim!

Share News