Uvjeti poslovanja

1. Uvjeti korištenja internet stranice

Informacije na Vitapur internet stranici su informativnog i obrazovnog karaktera i nisu zamjena za savjete liječnika.

O korisnosti naših preporuka i prijedloga se, glede na svoje zdravstveno stanje, savjetujte sa svojim liječnikom.

2. Povrat proizvoda

Kao kupac sukladno Zakonu o zaštiti potrošača imate pravo odustati od ugovora i o tome nas obavjestiti na adresu info@vitapur.hr ili pisanim putem na Vitapur d.o.o., Radnička cesta 39, 10000 Zagreb u roku od 14 dana od primitka robe. Ovog se prava ne možete unaprijed odreći. Na madrace pružamo 30-dnevno testno razdoblje. Obavijest je valjana ukoliko je poslana u roku. Primljenu robu morate nam vratiti neoštećenu i u neizmijenjenoj količini unutar 30 dana nakon što ste nas obavijestili o odustajanju od ugovora. Povrat primljene robe u roku od 14 dana smatramo ujedno i Vašom obavijesti o odustajanju od ugovora. Robu nam morate vratiti u istom stanju u kakvom je bila u trenutku kad Vam je isporučena, i to na adresu:

Westgate Shopping City, Zaprešićka 2,  Jablanovec 10290 Zaprešić.

Izravne troškove povrata/slanja uvijek snosi pošiljatelj, ako koristi svoje pravo na raskid ugovora (osim ako je unaprijed dogovoreno drugačije). Pošiljke s otkupninom ne prihvaćamo. 

Obavijest će se smatrati pravodobnom ako je pošiljka pravodobno predana. Ako je potrošač proizvod preuzeo te odstupa od ugovora, mora ga neoštećenog i u istoj količini tvrtki poslati u roku od 30 dana od obavijesti o odstupanju od ugovora, osim ako je proizvod uništen, oštećen, izgubljen ili se je pak njegova količina smanjila, ali ne krivicom potrošača.

Obavijest o raskidu jednostavno predložite na obrascu i ispunjenog ga pošaljite na adresu VITAPUR d.o.o., Radnička cesta 39, 10 000 Zagreb ili putem email pošte na info@vitapur.hr14-dnevni rok počinje teći s danom kada ste zaprimili paket.

Jamstvo ne vrijedi:

  • u slučaju pogreške zbog nepravilnog rukovanja proizvodom (preopterećenost, oštećenja nastala od strane kupca, držanje madraca u vlažnoj prostoriji i na neodgovarajućoj podlozi).
  • za nedostatke koji su posljedica trošenja.
  • u slučaju mrlja od plijesni.
  • na rukohvat za okretanje madraca i na navlaku madraca.
  • ukoliko kupac ne priloži kopiju računa i pripadajući garantni list/potvrdu o jamstvu.
  • u slučaju reklamacije, proizvod prije slanja zaštitite od dodatnih oštećenja. Ukoliko proizvod nije zaštićen, proizvođač može odbiti zahtjev za zamjenu ili popravak.

3. Garancija

Za pokrivače, jastuke i posteljinu Vitapur vrijedi opća garancija u trajanju od jedne godine. Za svilene pokrivače Vitapur važi produljena garancija od pet godina.

4. Ugovor i narudžba

Kupovni ugovor se čuva u tvrtki te ga možete naručiti pismenim zahtjevom adresiranim na:

Vitapur d.o.o.

Radnička cesta 39

10000 ZAGREB

5. Reklamacije i informacije

Ukoliko proizvod ima nedostatke, kupac ga može reklamirati. Vraćeni proizvod mora biti čist, neoštećen, bez mrlja i u originalnoj ambalaži. U protivnom ga slučaju prodavač nije dužan primiti te će biti vraćen kupcu o njegovom trošku. Proizvode Vam vraćamo putem Hrvatske pošte, a vraćanje morate unaprijed najaviti na broj telefona +385 01 63 96 612 (radnim danom od 8-16 h) ili putem emaila info@vitapur.hr. Nakon toga ćemo vam poslati reklamacijski zapisnik za kojega Vas molimo da ga detaljno ispunite jer je to ključni dokument za uspješno rješavanje reklamacije te je obvezan dio vraćene pošiljke. Nenajavljene pošiljke prodavač nije dužan preuzeti te će biti vraćene o trošku pošiljatelja.

Reklamacije ne uvažavamo na proizvode koji su izrađeni po mjeri ili željama stranaka.

6. Odstupanje od narudžbe prije dostave

U slučaju greške pri naručivanju putem Vitapur.hr kupac može opozvati narudžbu (isključivo na dan kada je narudžba obavljena) pozivom na broj +385 01 63 96 612 (radnim danom od 8-16 h) ili pismeno na adresu e-pošte: info@vitapur.hr.

Dostava na otoke:

Madraci koji se izrađuju od lateksa, visoki madraci iznad 30 cm i pojedine podnice, dostavljaju se u najbližu Vitapur trgovinu. Kupac može proizvod preuzeti osobno u trgovini ili putem osobno organiziranog prijevoza i vlastitom trošku.

Dostava na otoke povezane mostom; poluotoke - vršimo dostavu!

7. Proizvodi kojih nema na zalihi

U izvanrednim slučajevima se može dogoditi da određenog proizvoda više nemamo na zalihi. Pri kupovini putem interneta pojavit će se upozorenje da proizvod trenutno nemamo. Ukoliko biste htjeli dobiti informacije o tome kada ćete proizvod moći kupiti, nazovite broj telefona +385 01 63 96 612 (radnim danom od 8-16 h).

Proizvode koje nemamo na zalihi ne možete naručiti putem internet trgovine.

Kupac ne može odstupiti od ugovora koji se odnosi na proizvod izrađen po njegovim točnim uputama te prilagođenog njegovim osobnim potrebama (npr. prilikom narudžbe proizvoda nestandardne veličine).