Budite se s bolovima u vratu?

  • 13.9.2017.
Budite se s bolovima u vratu?

Imate česte bolove u vratu? Niste jedini, svaki dan sa sličim bolovima se suočava milijun ljudi. Najčešći uzroci bola u vratu su neudobno i nepravilno spavanje, neodgovarajući jastuk, ergonomski nepravilno okruženje u spavaćoj sobi i ozljede. Kako sami smanjiti bolove i što je najvažnije, kako ih spriječiti?

Iskušajte nekoliko načina kako spriječiti bolove u vratu

Primjerene vježbe za vrat su preporučljive, pogotovo ako želite izbjeći bolove i osjećaj „zategnutosti“. Razgibajte svoj vrat na pravilan način. Ako izvodite vježbe nakon kojih vas boli još uvijek, niste na pravom putu. Vratne mišiće, koji vas bole, morate razgibavati polako.
Tijekom tuširanja, s toplom ili vrućom vodom, tri do pet minuta lagano masirajte vaš bolni vrat. Pri tome vaš vrat držite ravnim.
Priuštite si slanu kupku, koja opušta mišiće, pomaže poboljšanju cirkulacije i snižava razinu stresa.

Možete si pomoći i s hladnim oblozima, koji će smanjiti bolove ili upotrijebite umirujuće biljne kreme. Masaža je uvijek dobrodošla. Ako bol ipak ne posustaje, potražite savjet liječnika.

Kako izbjeći bolove u vratu?

Uz pravilnu prevenciju, bol se može lako izbjeći.

  • Pobrinite se da pravilno sjedite na vašem radnom mjestu.
  • Neka vam stopala budu na tlu. Trudite se većinu vremena sjediti uspravno, a s vremena na vrijeme se pomaknite prema naprijed ili natrag. Svakih sat vremena nakratko ustanite i prošetajte.
  • Pokušajte s meditacijom
  • Postoji čitav niz meditacijskih tehnika koje će opustiti vaše tijelo. Zaboravit ćete na stres i pretrpan raspored, svega nekoliko minuta vježbe dnevno smanjit će bolove u vašem vratu.
  • Riješite se stresa
  • Psihički stres utječe na vaše fizičko zdravlje. Zato je važno da se čim više krećete. Neka vam kretanje postane svakodnevica. Osjećat ćete se bolje.
  • Spavajte pravilno i odaberite odgovarajući jastuk
  • Bolni vrat je posljedica nepravilnog spavanja i neodgovarajućeg jastuka. Priuštite si jastuk koji će najbolje odgovarati vašim potrebama. Nekima odgovaraju viši jastuci, drugima niži. Također su bitni i materijali od kojih su jastuci izrađeni te njihov oblik… Možete izabrati između klasičnih i anatomskih oblika jastuka. Za one koji većinom spavaju na boku ili leđima, preporučuje se jastuk anatomskog oblika. Ako imate bolove u vratu, uzrok tome je neprimjeren jastuk ili stari jastuk zamijeniti novim. Najbolje je da se jastuk mijenja svake tri godine. Prilikom kupovine posavjetujte se sa stručnjacima u specijaliziranim trgovinama. Isti će vam znati najbolje savjetovati, koji jastuk je primjeren za individualne potrebe. Za pravilan izabir jastuka jednostavno pomoć potražite na našoj Internet stranici i vodiču za pravilan odabir jastuka.

Provjerite našu ponudu jastuka OVDJE >>.

Share News