Detoksikacija nakon božićnih i novogodišnjih blagdana

  • 8.1.2018.
Detoksikacija nakon božićnih i novogodišnjih blagdana

Božićni i novogodišnji blagdani nekome će donijeti ne baš ugodan dar – koji kilogram viška. Kako biste se osjećali bolje u prvim danima siječnja, učinite nešto za sebe i očistite i detoksirajte svoje tijelo.
Pročitajte 5 jednostavnih savjeta za bolju detoksikaciju.

Pijte puno vode.

Voda potiče funkciju bubrega i tako eliminira otpadne tvari iz tijela. Ako ste za vrijeme blagdana konzumirali tešku hranu, unos vode je još važniji. Potaknuti će probavu i osjećat ćete se mnogo bolje. Ako niste ljubitelj obične vode, možete detoksirati svoje tijelo konzumiranjem zelenog čaja s limunom.

Jedite zdraviju, manje kaloričnu hranu.

Zamijenite masnu, tešku hranu i deserte za manje kaloričnu hrane, posebno svježim voćem i povrćem. Od voća možete uživati u šljivama, smokvama, kiviju, kruškama, jabukama ... od povrća se posebno preporučuje kupus, dok su žitarice i mahunarki također su izvrstan izbor. Možete krenuti s laganim mesom i orasima.

Opskrbite svoje tijelo vitaminom C.

Uz pomoć voća i povrća, umetnite važan vitamin C u svoje tijelo. Također možete uzeti i nekoliko šumećih tableta s višim sadržajem vitamina C koji se smatra velikim antioksidansom jer štiti od slobodnih radikala i toksina.

Budite aktivni u sportu.

S obzirom da ste za vrijeme blagdana jeli i pili dosta kalorično, osjećati ćete se bolje ako svaki dan barem malo hodate. Postupno počnite s dužim i aktivnijim treningom. Vježbajte barem 3 puta tjedno. Tijekom vježbanja ćete se znojiti, ali i kroz znoj iz tijela uklanjate otpadne materijale koje unijeli u sebe tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana.

Idite u saunu.

Sauna je sjajan način za uklanjanje svih otrova iz vašeg tijela. Finska sauna je najtoplija, s temperaturama u rasponu od 70 do 100 stupnjeva. Tijelo se pokreće na puno načina i time eliminira brojne otpadne materijale. Vrući zrak finske saune također savršeno opušta mišiće koji mogu biti umorni od stresnih novogodišnjih zabava. Sa saunom ćete dodatno ojačati vaš imunološki sustav i poboljšati cirkulaciju. Infracrvena sauna karakterizira prodiranje dublje u tijelo i zagrijavanje unutarnjih organa. Osim toga, ona također potiče cirkulaciju, stimulira metabolizam i povećava potrošnju kalorija. Temperatura infracrvene saune je između 50 i 60 stupnjeva. Ova vrsta saune je pogodna i posebno sigurna za one koji ne podnose visoke temperature.

Detoksirajte i očistite svoje tijelo na način koji vam je najbolji i u kojem ćete uživati. Pa, sretno;)

Share News