Jabučni ocat snižava razinu šećera u krvi

  • 25.2.2016.
Jabučni ocat snižava razinu šećera u krvi

Rasprostranjeno vjerovanje o prednostima jabučnog octa je također sve više prihvaćeno u znanstvenoj zajednici. Pomaže ljudima koji pate od dijabetesa tipa 2, a istovremeno smanjuje razinu šećera u krvi, što rezultira umjerenim gubitkom tjelesne težine.

Za dijabetes tipa 2 je karakteristično da se javlja kao posljedica nezdrave prehrane, a u prošlosti se javljao pretežno kod ljudi iznad 40 godina starosti, a danas se zbog suvremenog načina života ta granica pomiče na dolje.

Istraživanja pokazuju da će već dvije žlice jabučnog octa prije obroka, a može i kao preljev za salatu, značajno mogu smanjiti razinu šećera u krvi i inzulina u krvi nakon samog obroka. Kod osoba s dijabetesom tipa 2 nagli porast šećera u krvi može dovesti do komplikacija, a dugoročno i probleme sa srcem.

Iskoristite sezonu svježeg povrća za pripremu ukusnih salata i pokušajte da vam prijeđe u naviku da salatu pojedete prije samog obroka, tako ćete u isto vrijeme smanjiti razinu šećera u krvi i unijeti manje kalorija u organizam jer će vas ukusna salata prethodno zasititi.

Share News