Kako odabrati najbolji madrac za sebe?

  • 27.9.2017.
Kako odabrati najbolji madrac za sebe?

1. Položaj spavanja

Mnogi ljudi, kada kupuju novi madrac, u potpunosti zanemaruju položaj spavanja, ali to je jedan od glavnih kriterija. Kada spavate na leđima, tjelesna težina je ravnomjerno raspoređena po cijeloj površini zato se za taj spavaći položaj preporuča tvrđi madrac, jer kralježnica treba više podrške. Prilikom spavanja na boku, ramena i kukovi su učvršćeni, pa je više mekši do srednje tvrdoće madrac prikladniji. Za spavanje na trbuhu izvrsna je kombinacija čvrste jezgre i mekog gornjeg sloja madraca. Općenito, kod različitih položaja spavanja, u načelu su prikladnije srednje tvrdoće madraca.

2. Tvrdoća madraca

Druga se točka uskopodudara s prvom. Zapitajte se na kakvom ste madracu do sada spavali i koliko ste zadovoljni s njim?
Ako vam trenutačna tvrdoća kreveta odgovara, najbolje je da ovaj put madrac bude što bliži tvrdoći vašeg sadašnjeg madraca. Međutim, poželjno je isprobati i druge tvrdoće maraca, jer možete ustanoviti da tvrdoća koju ste imali do sada nije najbolja.

3. Problemi s kralježnicom i alergije

U slučaju bilo kakvih problema s kralježnicom, morate odabrati madrac sa sedam zona, što znači da se madrac sastoji od sedam različitih tvrdoća i podjednako podržava sve dijelove vašeg tijela. Madrac je u lumbalnom dijelu najtvrđi i na taj način pruža najbolju odgovarajuću podršku. U području boka i ramena, madrac je mekši, jer je tijelo najčešće stisnuto u madrac. To osigurava da vaše tijelo bude pravilno podržano - kralježnica ima oblik ravne linije i ispravnu fiziološku poziciju.
Ako imate problema s alergijama, odaberite madrac koji ima uklonjivu i perivu prevlaku, a madraci s različitim aromaterapijama (npr. Lavanda) se ne preporučuju. Latex madraci setakođer preporučuju za alergije.

4. Materijal

Poznati su nam madraci od pjene, lateksa i džepičastih izvora. Madraci od pjene su najrašireniji madraci od umjetnih materijala. Obično su izrađeni od hladno prešane visoke elastične pjene, a kombinacija s memorijskom pjenom je također česta, koja također dobro prepoznaje oblik tijela i potpuno mu se prilagođava. Ako ste, naravno, pristaša prirodnih materijala, lateks madrac će biti bolji izbor za Vas. Latex je prirodan materijal, izuzetno fleksibilan i pogodan za alergije, jer uzrokuje poteškoće u reprodukciji grinja. Latex madraci također mogu biti izrađeni po narudžbi, s različitom tvrdoćom (mekani, tvrdi, ekstra tvrdi). Oni koji vole malo više kompaktne madrace, odlučit će se za đepičaste opruge. Pojedinačne džepičaste opruge podupiru svaki dio tijela odvojeno, a takvi madraci su također prikladni za osobe s nekoliko kilograma više.

5. Problemi sa znojenjem

Pri odabiru madraca nemojte uzeti u obzir samo cijenu i nemojte odabrati najjeftiniji madrac. Imat ćete madrac za oko 7 godina, pa cijena ne bi trebala biti jedini vodič. Budite svjesni da prespavate trećinu svog života, a ostale dvije trećine jako ovise o tome kako spavate. Ne morate kupiti najskuplji madrac, ali je dobro da je izbor prilagođen vašim karakteristikama sna i, naravno, željama.
Također imajte na umu da izbor madraca nije odluka od danas do sutra. Ako još uvijek ne možete odlučiti koji madrac odabrati, postoje iskusni Hitex profesionalci koji će vam pomoći da donesete najbolju odluku u svom životu i pomoći vam na putu do dobrog sna.

Provjerite koji madrac je najbolji izbor za vas: https://www.spavaj-bolje.hr/vodic/.

Share News