Negativni ioni smanjuju oboljenja od prehlade

  • 25.2.2016.
Negativni ioni smanjuju oboljenja od prehlade

Ionizatori su električne naprave koje ispuštaju negativne ione u prostor. Naš organizam ih nužno treba za stanični metabolizam i za sve većinske životne funkcije. U zatvorenim prostorima provedimo neko vrijeme, kakva je kvaliteta zraka u njima najčešće se niti ne zapitamo. Suhi zrak sadrži do 100-puta veće nečistoće od onoga kojeg udišemo u prirodi niska vlažnost zraka negativno utječe na naše zdravlje.

Željena vlažnost i čistoća zraka

Ionizator i ovlaživač zraka ispušta veliku količinu iona, koji odstranjuju iz zraka sve nečistoće (prašinu, viruse, bakterije, izmete grinja, dim cigarete, neugodne mirise…) i daje ugodan učinak na tijelo. Ovlaživač zraka vodu rasprši u obliku hladnog spreja kojim postižemo željenu vlažnost.

Kako djeluje ionizator i ovlaživač zraka

Ionizator ispušta negativne ione, koji po osnovnom zakonu fizike nisu postojani i doslovce traže pozitivne ione (prašinu, viruse, izmete grinja i sve druge nečistoće) i »tjeraju« ih da padnu na tlo.

Negativni ioni smanjuju broj oboljenja od prehlade

Prehlada nastane jer je bakterijama omogućeno kretanje po zraku, lebdeći u zraku prime nečistoće i putuju do čovjeka. Budući da ioni odstranjuju svu prljavštinu iz zraka, virusi i bakterije nemaju više “prijevoznog sredstva” i padaju na tlo zajedno s nečistoćama, odakle se ne mogu ponovno dignuti. U sunčanim zrakama koje prosijavaju kroz sobu više nećete primijetiti lebdeće čestice prašine.Ioni će ih stopostotno odstraniti. Iz zraka će isto tako odstraniti i najmanje čestice (0,01 mikrometar), koje ničim ne možete odstraniti te se stalno nakupljaju u plućima.

Svjetski zdravstveni instituti dokazuju veoma zdrav učinak iona na tijelo i njihov blagotvorni učinak:

  • živčani sustav (jer umanjuje posljedice stresa),
  • dišne puteve (sprečava oboljenja od gripe te poteškoće kod astme i bronhitisa).
  • djelovanje štitnjače, vitalne sposobnosti i koncentraciju,
  • smanjuje bolove, migrene, rane, opekline,smanjuje razinu histamina kod prehlade i
  • reguliraju krvni tlak i otkucaje srca.

Share News