Očistite hladnjak i riješite se neugodnih mirisa

  • 22.11.2017.
Očistite hladnjak i riješite se neugodnih mirisa

Čišćenje hladnjaka može biti dugotrajan i za mnoge neugodan zadatak. S pravim načinom možete brzo riješiti ovaj zadatak. Prije nego počnete čišćenje hladnjaka, postavite ga na nulu i isključite ga. Ako možete, hranu držite na hladnom. Za pohranu voća i povrća, hladni prostor nije toliko važan. Jaja, maslac, jogurt i slične proizvode, koji zahtijevaju hladnoću, trebate privremeno staviti u podrum ili na balkon. Prije čišćenja hladnjaka, uklonite police i posebno ih očistite u sudoperu. Zatim očistite unutrašnjost hladnjaka, koju nikada ne smijete zaboraviti osušiti kuhinjskom krpom.

Kojim sredstvom očistiti hladnjak?

Za čišćenje hladnjaka ne morate koristit jače sredstvo za čišćenje, za temeljito čišćenje dovoljno je isprati hladnjak krpom natopljenom u blagom sapunu. Ako kupujete sredstvo za čišćenje, svakako se preporučuju neagresivna, organska sredstva za čišćenje.

Preporučujemo: čišćenje sa sodom bikarbonom vrlo je učinkovito

O čišćenju sa sodom bikarbonom već je puno toga napisano. Soda bikarbona se smatra vrlo raznovrsnom, jer se može koristiti u razne svrhe, a čak je i čišćenje jedna od njih.
Pomiješajte četvrtinu šalice soda bikarbone i četvrtinu šalice vode da biste dobili gustu smjesu sredstva za čišćenje kojom ćete očistiti unutrašnjost hladnjaka, a poželjno je i njegovu vanjštinu.
Soda bikarbona ima karakterističnu osobinu koja učinkovito neutralizira mirise u hladnjaku i pruža ne samo besprijekornu čistoću, nego i svježu i prirodnu aromu.

Soda bikarbona i ocat kao domaće organsko sredstvo za čišćenje

Još bolje rezultate čišćenja i dezinfekcije ostvariti ćete s mješavinom octa, vode i soda bikarbone. Pomiješajte pola šalice octa i litru vode, te dodajte malo sode bikarbone.

Jeste li znali?

Pravilno skladištenje hrane je, naravno, ključ za izbjegavanje neugodnih mirisa u hladnjaku. Ako se, međutim, dogode neugodni mirisi, trebali biste ih se riješiti na prirodan način stavljajući neke od sljedećih sastojaka u hladnjak:
• Šalica žitarica,
• Kriške limuna
• Novinske stranice natopljene vodom,
• Sodu i prašak za pecivo,
• Šalicu kave.

 

Share News