Ovlaživač zraka – zašto bi ga trebali imati u domu?

  • 11.3.2016.
Ovlaživač zraka – zašto bi ga trebali imati u domu?

Ovlaživač zraka – zašto bi ga trebali imati u domu?

Suha koža, crvenilo, svrbež očiju, otežano disanje ... suhi zrak je čest izvor mnogih problema koje imamo u kućnom okruženju, stoga je važno je voditi brigu o tome, kako bismo udisali bolji i kvalitetniji zrak.

Suhi zrak je često krivac za sve probleme vezane uz kožu, oči i sluznicu. Ovdje su neke od najčešćih problema: suha koža, svrbež očiju, ispucale usne, glavobolja, kihanje i kašalj. Suhi zrak također isušuje sluznicu nosa i grla, što uzrokuje bol u grlu, krvarenja iz nosa i poteškoće sa sinusima. Suhi zrak također može uništiti namještaj, mogu nastati pukotine ili se oštetiti drveni namještaj.

Korištenje ovlaživača zraka značajno poboljšava kvalitetu zraka

Za ublažavanje simptoma suhog zraka i sprječavanje njegovih posljedica poželjno je da koristite ovlaživač zraka kako biste značajno unaprijedili i poboljšali kvalitetu zraka. Ovlaživač je mali uređaj koji dobro dođe uglavnom u zimskim mjesecima, kada smo prisiljeni grijati prostorije. Zagrijavanjem se zraka poprilično isuši, tako da nam ovlaživač u sobi pomaže postići optimalnu vlažnost.

Zašto je dobro imati ovlaživač zraka u svome domu?

  1. Smanjuje mogućnost za razna oboljenja

Suhi zrak je idealno plodno tlo za mnoge viruse, koji uzrokuju gripu i prehlade. Održavanje idealne razine vlage u domu je stoga preventivna mjera protiv virusa i bolesti tijekom zimskih mjeseci kada se javljaju tipični problemi sa sinusima, upalama grla ili nadraženom sluznicom.

  1. Sprječava probleme s kožom

U zimi, ispucale usne i suha i ispucala koža na licu su čest problem, koji se prenosi iz hladne vanjske okoline na topao, suh dom. Ovlaživač je uređaj koji smiruje i sprječava nastajanje suhe i oštećene kože.

  1. Omogućuje lakši i bolji san

Pravilno ovlaživanje zraka smanjuje sadržaj čestica prašine u zraku i sušenje dišnih puteva, koji utječu na disanje i kvalitetu spavanja. Dokazano je kako se u okruženju koje je dovoljno ovlaženo, bolje i kvalitetnije spava, a ujutro se budimo odmorniji.

  1. Stvara zdravu okolinu za sobne biljke

Veće sobne biljke trebaju vlagu za preživljavanje, u suprotnom njihovo lišće postaje smeđe i suho. Omogućite svojim 'proizvođačima kisika', ugodno vlažno okruženje u kojem će rasti i odlično uspjevati.

  1. Štedi novac

Niska vlažnost također može uzrokovati i druge probleme u vašem domu - pucanje drvenih podova, sušenje i propadanje drveta te druge neugodnosti koje mogu naštetiti kako vašem domu, tako i vašem novačniku.

Share News