Kakvu posteljinu odabrati za hladne dane?

  • 8.12.2017.
Kakvu posteljinu odabrati za hladne dane?

Kakvu posteljinu trebate odabrati za hladne dane?

Kako dolaskom hladnijih dana mijenjamo garderobu, također je dobro promijeniti i posteljinu tako da nam noću bude ugodno toplo. Kvaliteta sna svakako ovisi i o dobroj posteljini. Svakog smo dana umotani u nju nekoliko sati. Budući da smo u izravnom kontaktu s njom, kvalitetni materijali i održavanje posebno su važni kako bi vaš san bio najbolji.

Odaberite najbolju posteljinu

Posteljina je podložna mnogim opterećenjima svaki dan, jer ležimo na njoj, pokrivamo se s njom ... Posteljina treba biti kvalitetna i otporna, jer se treba često prati. Naravno, najbolja je od prirodnih materijala kao što su pamuk, saten, svila. Prirodni materijali apsorbiraju vlagu koju naše tijelo oslobađa prilikom spavanja.

Posteljina za hladne zimske dane

Svatko od nas ima svoje navike, mnogi čak ne razmišljaju o mijenjanju posteljine tijekom hladnijeg razdoblja. Na primjer, klasični pamuk ili pamuk-satenski posteljinu odgovaraju tijekom cijele godine. Drugi se pak vole zimi umotati u toplu posteljinu. Jedna od toplijih posteljina svakako je posteljina od flanela. Posteljina od flanela je s obje strane blago neravna, što znači da je deblja, a time i toplija. Ima posebno brušenu površinu i stoga je još mekša i udobnija. U svakom slučaju, posteljina od flanela idealna je za hladne zimske noći . Nove posteljine dostupne su i u Vitapuru. Provjerite koje >>

Par riječi o održavanju posteljine

Posteljina je dobro promijeniti svakih 14 dana. U slučaju čestih pranja, gubi se na trajnosti i kvaliteti. Cijena posteljine nije mjerilo kvalitete, ali ponekad igra važnu ulogu. Često se jeftinija posteljina brže ošteti, ispere ... Srednje skupe i skupe posteljine izrađena su od gustog materijala i mogu se koristiti dug period. Šarene posteljine treba prati na nižim temperaturama (do 40 stupnjeva), jer će to duže zadržati intenzitet boje. Svijetle posteljine (bijele, bež boje) mogu se prati na višim temperaturama. Naravno, nemojte zaboraviti provjeriti oznake održavanja prije pranja.

Sušenje i glačanje posteljine

Posteljinu je najbolje sušiti na otvorenom, na svježem zraku i vjetru. Kada je suha preporučljivo ju je odmah izglačati.

Share News