Potpuna obnova spavaće sobe u 5 koraka

  • 1.12.2016.
Potpuna obnova spavaće sobe u 5 koraka

1. Promjenite ozračje u Vašoj spavaćoj sobi

Prilikom osvrta na spavaću sobu, provjerite zadovoljava li ista Vaše kriterije da postane prostor u kojem ćete se opustiti i regenerirati svoje tijelo.
Kako ćete znati kakvo bi trebalo biti ozračje u Vašoj sobi i što Vašoj sobi manjka? Pouzdajte se u svoja osjetila. Važni su: svjetlo, dodir i miris.
SVJETLOST: dnevno svjetlo djeluje vrlo pozitivno, ono našem mozgu šalje signal da je vrijeme da se probudimo. Provjerite, je li u Vaša soba, tijekom spavanja, dovoljno tamna. Odstranite sve elektroničke naprave, koje emitiraju uznemirujuće svjetlo. Najviše uznemiravaju budilice, s jarkim svjetlima, koje su okrenute prema nama dok spavamo.
DODIR: u spavaćoj sobi, posteljina, jastuci, pokrivači i tepisi, moraju biti ugodni na dodir.

Priuštite si nježnu svilenu posteljinu izrađenu od finih svilenih niti i razmazite sebe i svoja osjetila, pokrivače izrađene od prirodnih, prozračnih materijala koji će omogućiti Vašoj koži da diše i mekane tepihe koji će ugodno dodirivati Vaša stopala.

Određeni MIRIS nas vrlo lako može povezati s određenim osjećajima i utjecati na naše raspoloženje. Prije odlaska u krevet, mirisi mogu odvesti naše misli na mjesta koja izazivaju u nama nostalgiju i podsjetiti nas na ljude koji su nam blizu…

Miris lavande djeluje umirujuće kada je prisutan u malim količinama. Miris lavande će Vas odvesti na mjesta gdje ljeto nikada ne prestaje.

2. Uredite Vašu spavaću sobu

Novi izgled Vaše spavaće sobe ne dolazi preko noći. Razmislite, što Vas nadahnjuje, koji Vam je dizajn zanimljiv, koji elementi su važni za Vas te čime da odiše Vaša soba.
Odjevate li se u sobi i za to Vam je potreban veliki ormar, ogledalo te stol za njegu Vašeg lica i tijela?
Imate li naviku prije spavanje čitati knjigu? U tom slučaju, Vam je potrebna jedna zgodna polica za knjige. No budite oprezni prilikom instalacije police, kako se knjige ne bi prevrnule na Vas dok spavate.
Svoju spavaću sobu opremite u skladu sa svojim navikama i željama.

3. Van s predmetima koji nisu primjereni za spavaću sobu

U spavaćoj sobi ne bi trebali biti predmeti koji će Vas odvratiti od njezine primarne namjene. Računalo, koje Vas tjera i podsjeća na posao, ostavite u drugoj sobi. Televizor nije sastavni dio spavaće sobe, jer šalje Vašem mozgu da je vrijeme za akciju, a ne za opuštanje. Spavaća soba treba biti uredna, čista i prozračna.

4. Krevet je središte spavaće sobe

Dobar krevet, u kojem spavate svaku noć, je jednako važan kao i cipele koje oblačite svako jutro.

5. Budite vlastiti dizajner interijera

Vi sami, najbolje znate što Vas u životu nadahnjuje. Možda su to predmeti koje ste donesli kući kao uspomenu na putovanja – kamen koji još uvijek miriši po moru, perzijski tepih koji Vas podsjeća na daleke krajeve koji dišu nekom drugom kulturom…

Ljubitelji ste foto tapeta? Izvrsno, jer su se vratile ponovno u modu.
Zašto ne biste imali pogled na pješčanu plažu okupanu suncem? Pustite mašti na volju i odaberite tapete koje će Vašu sobu učiniti jedinstvenom, posebnom i najljepšom oazom mira.

Share News