Pročitajte sve što niste znali o konoplji

  • 11.3.2016.
Pročitajte sve što niste znali o konoplji

Konoplja se smatra prvom biljkom koju je čovjek zasadio.

Konoplja je jedna od najkorisnijih biljaka u svijetu. Industrijska konoplja koristi u proizvodnji papira, tekstila i građevinskoj industriji, medicini, također je vrlo popularna i u kuhanju. Zbog svojih iznimnih svojstava i raznolike upotrebe može se pronaći u tisućama proizvoda.

Njene izvrsne prednosti također smo prepoznali i mi te za vaš još bolji san, razvili  jastuk s vlaknima konoplje, koja blagotvorno pridonose boljem spavanju.

Konoplja - BILJKA ZA SVE

Postoji oko 25.000 raznih proizvoda izrađenih upravo od konoplje.

Poznati proizvodi:

- papir od konoplje,
- biogorivo od konoplje,
- plastika od konoplje,
- lijekovi od konoplje,
- proizvodi za osobnu njegu iz konoplje,
- građevinski material od konoplje,
- ulje od konoplje,
- sjeme konoplje, kao hrana za stoku …

- A sada i jastuk s vlaknima konoplje.

Jeste znali, da:Jastuk od konoplje

  • Autentične Levi's traperice proizvedene od konoplje, upravo radi njene dobre izdržljivosti i dugotrajnosti?
  • Za uzgajanje konoplje, za razliku od uzgoja pamuka – nisu potrebni štetni pesticidi?
  • Od sada pa nadalje jednostavno možete spavati na konoplji tj. vlaknima konoplje?

 

Konoplja u tekstilnoj industriji

Vlakna konoplje se već tisućama godina koriste za izradu odjeće tj. tekstila. Tkanina od konoplje je prozračna, izdržljiva i ugodna na dodir. Njena vlakna nisu štetna za prirodu i zdravlje, jer tkanina  od konoplje nije toksična već biorazgradiva. Većina tkanina od konoplje se može reciklirati.

Za svoj rast ne traži otrovne pesticide i herbicide, što znači da nije štetna za okoliš i još važnije, za naše zdravlje. Konoplja svojim rastom prirodno sprječava rast korova, a samim time vrlo malo prirodnih neprijatelja u obliku insekata. Odabirom izdržljive i prozračne tkanine konoplje, ugodne na dodir, učinite dvostruki plus: za sebe i za zaštitu prirode.


Tkanina konoplje, odličan izbor za jastuk

Tkanina konoplje savršen je izbor za jastuke iz nekoliko razloga: tkanina konoplje čuva miris i osjećaj svježine, prirodno je otporna na plijesan i mikroorganizme, tkanina konoplje je otporna i ima dulji vijek trajanja, s godinama postaju sve mekši, bez da pritom gubi svoja pozitivna svojstva. Konoplja tkanina je također vrlo prozračna i omogućuje učinkovitu ventilaciju i odvodnju viška vlage, što je više ugodno spavanje.

Share News