Recepti za njegu kože i kose s aloe verom

  • 25.2.2016.
Recepti za njegu kože i kose s aloe verom

Za Aloe veru ste sigurno čuli već svi vi, koji volite zdrav život i željeli bi ste svome tijelu priuštiti zdravu i bogatu njegu. Ekstrakte aloe vere nalazimo u mnogim kozmetičkim proizvodima. Slijedi prirodni recept za njegu kože i kose s aloe verom, koji si možete sami pripremiti. No prije pročitajte zašto je ovu čudesnu biljku dobro nanositi na kožu i kosu.Harmoničan sastav čudesne aloe vere

Uzrok za brojne pozitivne učinke aloe soka se skriva u njegovu sastavu. Aloe vera sadrži oko 99 do 99.5% vode, u preostalom postotku se skriva oko 75 različitih supstanci: enzimi, minerali, vitamini, šećeri, lignin, saponini, steroli, antrakinoni, salicilna kiselina i aminokiseline. Sami po sebi blagotvorni sastojci djeluju puno u malim količinama,da bi njihov učinak bio veći sama kombinacija svih koja je specifična samo za aloe vera sok može dovesti do brojnih pozitivnih učinaka:

idealan lijek za opekline,brzo zacjeljuje svježe rane i liječi stare koje loše zacjeljuju,liječi ugrize i ubode insekata,temeljito vlaži isušenu kožu,štiti kožu od štetnih sunčevih zraka,sprečava nastanak starosnih pjega,umanjuje bore,njeguje kožu sklonu aknama,pomaže pri liječenju upale desni,sprječava upalu i ožiljke,uklanja gljivične infekcije,osigurava dobar san,uništava mnoge štetne bakterije.

Recept za njegu s aloe verom

Kada ste u potrazi za pogodnim proizvodima za njegu kože i eliminiranju zdravstvenih tegoba sjetite se čudesne aloe. Provjerite da proizvodi koje kupujete sadrže dovoljnu količinu aloe vera gela, jer će inače blagotvorni učinak izostati.

Mješavina za sjajnu kosu:

  • žlica gela Aloe vera,
  • nekoliko žlica meda.

Oboje izmiješamo i umasiramo na opranu kosu umjesto balzama za njegu. Nakon deset minuta nježno isperite mlakom vodom. Kosa će biti mekana i sjajna

Njega kože lica:

  • žlica gela Aloe vera,
  • zreli avokado,
  • nekoliko kapljica maslinovog ulja.

Avokado dobro zgnječite vilicom, zatim mu dodajte aloe vera gel i maslinovo ulje.Dobivenu smjesu nanesite na lice i ostavite da djeluje petnaest minuta. Isperite toplom vodom, koža će biti hidratizirana i smirena.

Share News