Značenje snova: što znači kada sanjamo da nas netko proganja

  • 12.3.2018.
Značenje snova: što znači kada sanjamo da nas netko proganja

Sigurno ste sanjali da vas netko lovi, da pred nekim bježite. Probudili ste se preplašeni i sve je bilo poput horor filma. Osjećaja nakon takvih snova nije se lako riješiti. Takvi snovi mogu imati nekoliko verzija. A što oni zapravo znače?
Snovi da pred nekim bježite vrlo su uobičajeni Možda se ni ne sjećate točnog tijeka sna, niti osoba u njima, ali ujutro vas ipak prati neugodan osjećaj. Takvi snovi općenito simboliziraju strah, ljutnju i vaš odnos sa sobom.
Ponekad san o bijegu može biti i posljedica reakcije mozga na određene opasne događaje koji su vam se dogodili u stvarnosti.
Ono što je najvažnije, nakon ovakvih strašnih snova, shvatite da je sve samo san i da ste potpuno sigurni. Možda je san odraz nekih unutarnjih pitanja koja vaš mozak želi obraditi. Ako želite znati značenje vaših snova o bijegu, pročitajte neka od tumačenja.

San da vas netko lovi

Ovi snovi su česti i neugodni poput hladnoće. San u kojem vas lovi druga osoba obično se odnosi na strahove o specifičnim događajima u stvarnom životu. Možda izbjegavate situacije i pokušavate ih izbjeći. Prostor između vas i progonitelja ponekad može otkriti pojedinosti o tome što vas muči. Ako se progonitelj približava, to može biti znak da je problem koji pokušavate izbjeći hitan.
San da netko lovi može biti i odraz nedavno doživljene traume.

San da vas love životinje

Jeste li sanjali da vas lovi bijesni lav ili možda tigar? Kada životinje napadnu vašu podsvijest, često simboliziraju potisnuti bijes. U takvom slučaju, vaša podsvijest uzima sve loše emocije i projektira ih u "divlje" životinje.

San da lovite nekog drugog

Ako ste u snu vi ste onaj koji radi strašne progone, to može biti znak da se pokušavate približiti ljudima u vašem životu za koje mislite da su vas napustili. Pitanje je da li je to vrijedno.

San da vas netko prati

Ako ste doživjeli ovo iskustvo u stvarnom životu, taj san može biti dio načina na koji vam se um nosi s ovom traumom. Inače, ovi snovi mogu značiti da u vašem životu postoji veliki problem, kojeg zanemarujete.

San u kojem ste oteti

San u kojem vas je netko uhvatio ili držao kao taoca može simbolizirati da se osjećate zarobljeni u svom svakodnevnom životu. To može predstavljati vaš posao, partnera ili drugu stavku u vašem životu, nešto što više ne možete s lakoćom kontrolirati. San o otmici također može biti povezan s uskraćivanjem određenih stavova u vašem životu.

San da vas pljačkaju

Snovi u kojima su vam upali u kuću ili vas opljačkali mogu značiti da se osjećate bespomoćni u određenim situacijama u budnom stanju. Nedavno ste imali velike promjene u životu i još uvijek im se prilagođavate.

San u kojem se borite s napadačem

Svi strašni snovi ne znače uvijek osjećaj potpune beznadnosti. U nekim snovima se možete oduprijeti. snažni ste i borite se. Borba u snovima može biti znak vašeg unutarnjeg nemira, a napadač s kojim se suočavate može predstavljati probleme, prepreke koje želite izbjeći u stvarnosti.

Ako se želite boriti u snu, to može biti znak da se želite kretati prema naprijed u svom životu, ali do sada niste uspjeli.

Share News