Šokantno stanje u jastucima - 4 stvari koje je dobro znati.

  • 29.3.2022.
Šokantno stanje u jastucima - 4 stvari koje je dobro znati.

Sve navedeno se nakon nekoliko dana korištenja jastuka pomiješa s punjenjem i postaje dio jastuka i rutine spavanja. Što je najgore? Prljavština može činiti čak polovicu težine jastuka. Večeras, kad legnete na krevet, uzmite jastuk u ruke i znajte da je pola težine jastuka prljavština koja se u njemu nakupila u posljednjih nekoliko godina.

Sva ta prljavština je, nažalost, svake noći u direktnom kontaktu s vašim licem i plućima. 

U tvom jastuku stanuju milijuni grinja

Rezultati istraživanja su nedavno pokazali da se u prosječnom jastuku skriva čak 16 različitih vrsta plijesni koje se razmnožavaju i mutiraju u još više različitih vrsta. Imaš zdravstvene probleme i ne znaš ih objasniti? Duža izloženost plijesni i grinjama može uzrokovati različite alergije i zdravstvene probleme poput svrbeža očiju, problema s disanjem, kašljanje ili iscjedak iz nosa.

To nije sve... 

Jastuk je pun znoja i tjelesnih tekućina

Tvoje tijelo svake noći izlučuje znoj i ostale tjelesne tekućine. Sve to završava u tvom jastuku. Vlažno okruženje pospješuje razvoj grinja i njihovo razmnožavanje. Dodatan pokazatelj su i različite mrlje na navlaci jastuka koje ukazuju da je vrijeme za promjenu jastuka. 

Čistoća je samo dio ove priče… 

S godinama tvoj jastuk gubi oblik, podršku i udobnost

Većina ljudi uopće ne primjećuje znakove za promjenu jastuka:

Jastuk je spljošten.

Jastuk nakon više mjeseci i godina gubi svoj oblik i volumen. Spljoštenost jastuka uzrokuje dodatne bolove u vratu i nemiran san. To najviše osjećaju ljubitelji spavanja na boku.

Jastuk je grbav.

Grbe i neravnomjerna tekstura jastuka su sljedeći pokazatelj za promjenu jastuka. Vratni kralješci će biti zahvalni!

Ako se budiš s bolovima u vratu i u ramenima...

Vrijeme je za promjenu jastuka. Kao što redovito mijenjaš stare čarape i odjeću, tako je potrebno mijenjati i stare jastuke. I jastuci imaju svoj životni vijek. Primarna zadaća tvog jastuka je da pruža odgovarajuću podršku vratu i glavi. Stari jastuci ne štite od bolova u vratu, ramenima i vratnoj kralježnici.

Tvoj jastuk je stariji od 3 godine? Vrijeme je za promjenu jastuka.

Sada je najbolje vrijeme za kupnju novog jastuka jer traje odlična akcije jastuka. Saznaj više >>

Pogledaj ponudu jastuka odmah!

Share News