Stari pokrivači i jastuci su raj za grinje

  • 13.12.2016.
Stari pokrivači i jastuci su raj za grinje

Što možemo napraviti da ne dijelimo krevet s grinjama?

Posteljine, pokrivači i jastuci koji nisu gostoljubivi prema grinjama su proizvodi izrađeni od svile. Svileni pokrivači svojom prozračnošću osiguravaju spavanje u suhom ozračju. Znamo da je grinjama za život potrebna hrana i vlaga. Uklonimo li jedan od faktora njihova života, sprječavamo njihov razvoj. Svila djeluje preventivno u borbi s grinjama.

Ukoliko ste alergičari, koji ne toleriraju pelud ili kućnu prašinu, za Vas preporučujemo perive materijale.
Za osobe koje pate od alergija vrlo je bitno, osim u slučaju svile i perivih materijala, da redovito mijenjaju madrace, jastuke i pokrivače.
Nakon nekoliko godina uporabe, jastuci i madraci, izrađeni od materijala koji ne odgovaraju alergičarima, bi se trebali mijenjati. Razlog je što se, u nekoliko godina upotrebe tih proizvoda, akumulira odumrla koža i prhut, a rezultat toga je stvaranje grinja.

Redovito zračenje i čišćenje prostora

Da biste izbjegli stvaranje grinja, redovito zračite, usisavajte i temeljito čistite. Ako ste alergičari, najbolje je da izbjegavate tepihe.

Da Vam grinje ne pokvari lijepe i ugodne trenutke u spavaćoj sobi, redovite okrećite jastuke i održavajte čistim svoju posteljinu i prostor u kojem spavate.

Share News