Kako zimi sušiti plahte, posteljinu i odjeću?

  • 30.1.2017.
Kako zimi sušiti plahte, posteljinu i odjeću?

Zima, hladnoća, snijeg, temperature ispod ništice, brrrrr…

Osim što je hladno, imate li tijekom zime problema sa sušenjem Vaše odjeće i posteljine?

Tijekom ljetnih mjeseci, sušenje odjeće i posteljine je lako i brzo zbog visokih temperatura. Sunce i vjetar uvelike pridonose da se odjeća, posteljina i ručnici osuše u trenutku. Tijekom zime je to sasvim druga priča.
Donosimo Vam neke korisne savjete o tome kako osušiti odjeću, posebice velike predmete kao što su pokrivači i plahte.

Uporaba sušilice

Tijekom zime, i dalje je najčešće korištenje sušilice. Pozitivna strana sušilice je da možete oprati i osušiti rublje isti dan, u samo nekoliko sati. Međutim, istina je, da se mora paziti jer su određene tkanine osjetljive i mogu doći do sužavanja istih. Sušenje posteljina i plahti je otežano zbog njihove veličine.

Prirodno sušenje na svježem zraku

Sušenje na svježem zraku je moguće i tijekom zimskih mjeseci. Istina je da morate pratiti vremensku prognozu, ali se odjeća, posteljina i ručnici, vrlo brzo osuše kada je vrijeme prigodno. Važno je da se počnu sušiti u ranim jutarnjim satima ili tijekom sunčanog vremena te će u sumrak sve biti suho. Budite oprezni da ne ostavite svoju odjeću vani nekoliko dana da se ne upiju ispušni plinovi ili drugi neugodni mirisi iz okoline.

Klasično sušenje u unutarnjem prostoru

Sušenje na radijatoru se ne preporuča, jer na taj način učinkovitost širenja topline u prostoriji je mnogo manja. U veću prostoriju stavite stalke za sušenje, na taj način se može lijepo rasporediti odjeća i posteljina te lako osuši. Ako je soba topla, posteljina i ručnici će se brzo osušiti.

Nekoliko je razloga zbog kojih je prirodno sušenje u sobi ili vani je dobro za Vas i Vašu odjeću:

  • Smanjuje potrošnju energije
  • Produžuje vijek trajanja odjeći i posteljini
  • Značajno smanjuje elektricitet
  • Proizvodima daje mekoću.

Share News