5 super vježbi za čvrstu stražnjicu

  • 25.2.2016.
5 super vježbi za čvrstu stražnjicu

Niste zadovoljni svojom stražnjicom? Većina od nas nije. Je li prevelika, premalena, previše povišena, nije u skladu s tijelom…popis se nastavlja u nedogled. Nudimo vam 5 učinkovitih načina, s kojim ćete u kratkom roku uspješno učvrstiti svojo stražnjicu. Da, vrijedi za sve položaje, a rezultati su zadivljujući!

Široki čučanj

Stojimo u raskoraku. Noge so u položaju malo šire od ramena. Leđa su ravna, trbuh uvučen prema unutra. Polako se spuštamo u čučanj stisnemo mišiće i u tom položaju ostanemo nekoliko sekundi, polako se podižemo i vraćamo u prvobitan položaj. Vježbu ponovite 10 - 15 puta i napravite 2 do 3 serije.

Istezanje kukova

Ruke podignemo u širini i visini ramena i sa dlanovima se naslonimo na zid. Položaj je sličan onomu, kao da želimo raditi sklekove. Desnu nogu protežemo ukoso unatrag pri tom pazimo, da samo prsti dodiruju pod. Polako podignite nogu tako visoko koliko možete da pri tom ne savijete leđa. U tom položaju ostanite nekoliko sekundi te vratite nogu u početni položaj. Vježbu ponovite sa drugom nogom. Vježbu ponovite 10 - 15 puta i napravite 2 do 3 serije.

Ispruženi iskorak

Stojimo noge su razmaknute u širini ramena, ruke ispružimo ispred sebe. Sa desnom nogom napravimo velik korak nazad i spuštamo se u čučanj. Paziti moramo, da desno koljeno ne dotakne pod i da lijevo ne gleda preko stopala. U tom položaju ostanite nekoliko sekundi,a zatim se polako vratite u početni položaj. Vježbu ponovite 10 - 15 puta i napravite 2 do 3 serije.

Čučanj s loptom

Stanite ravno uz zid ,a sa doljnjim dijelom leđa naslonite se na veliku loptu. Ruke ispružite pred sebe i spuštajte se tako nisko da su bedra paralelno s podlogom, koljena ne smiju gledati preko stopala. Tijekom izvođenja gibanja svako malo stišćite stražnjicu i pazite, da leđima čvrsto upirete uz loptu. Vježbu ponovite 10 - 15 puta i napravite 2 do 3 serije.

Pseći položaj za čvrstu stražnjicu

Na prostirci se spustite na koljena u pseći položaj i rukama se uprite o pod. Vježbu započnite sa podizanjem prvo desne noge u stranu (10 ponavljanja) i unazad (10 ponavljanja). Tada težinu prenesite na desno koljeno i vježbu ponovite lijevom nogom. Pri podizanju noge pazite, da s njom ne udarite tlo, nego je spuštajte nekoliko centimetara niže i potom ponovno podižite do najvišeg položaja.

Share News