Zagađen zrak u zatvorenim prostorima - ozbiljan problem modernog društva

  • 25.2.2016.
Zagađen zrak u zatvorenim prostorima - ozbiljan problem modernog društva

Kad pomislimo na zagađeni zrak, tu misao obično povezujemo sa smogom, kiselim kišama i drugim oblicima zagađenja. Da, ali jeste li znali da je zrak zagađen i u zatvorenim prostorima tj. u uredima, našim domovima itd.? Da, nažalost to je istina i svake godine je sve više ljudi pogođeno time.

Odrasla osoba u prosjeku provede 80-90% svog života u zatvorenom prostoru. U onim prostorima gdje je protok zraka pogrešan ili ograničen, učimo, radimo, jedemo... Stoga stručnjaci vjeruju da su učinci onečišćenja zraka u zatvorenom prostoru gori nego posljedice zagađenog vanjskog zraka.

Izvori onečišćenja se razlikuju. Dim cigarete, kuhanje i sustavi grijanja para različitih materijala koji su korišteni u gradnji objekata u kojima su zadržane boje, namještaj itd. Sve su to potencijalni zagađivači koji negativno utječu na naše zdravlje. Naprimjer, radon je prirodni radioaktivni plin koji emitira naš planet i sakuplja se u mnogim podrumskim prostorima, možda i u Vašem.

Izloženost onečišćenju zraka u zatvorenom prostoru često ima veće posljedice zagađenja od izloženosti onečišćenja koja su bila izložena na otvorenom. Neke studije pokazuju da razine onečišćenja u zatvorenom prostoru mogu biti od 25 do 62% veća nego na otvorenom, što dovodi do mnogih ozbiljnijih zdravstvenih tegoba. Kako vanjsko tako i unutarnje onečišćenje zraka potrebno je kontrolirati i spriječiti ga. I kako to možemo postići? Ako ste jedan od onih koji se puno zadržavaju u zatvorenom prostoru, predstavljamo Vam inovativan ali u isto vrijeme jednostavan i svima dostupan uređaj: ionizator i ovlaživač zraka Scandinavia Fresh Air.

Scandinavia Fresh Air uklonit će sve nečistoće iz zraka…

Ionizator i ovlaživač zraka emitira veliku količinu iona, koji uklanjaju iz zraka sve prljavštine (prašinu, viruse, bakterije, izmet grinje, dim cigarete, mirise...) i ima povoljan učinak na tijelo. Ovlaživač zraka vodu raspršuje u obliku hladne maglice s kojom postižete željenu vlažnost. Ionizator i ovlaživač zraka čisti prostor od neugodnih mirisa, a u isto vrijeme optimalno vlaži zrak. Kako djeluje ionizator i ovlaživač zraka?

Ionizator oslobađa negativne ione, koji po osnovnom fizičkom zakonu nisu stabilni i s toga su doslovno u potrazi za pozitivnim ionima (prašina, virusi, izmet grinje i sva ostala onečišćenja) te ih« prisiljavaju« da padnu na tlo. Negativni ioni smanjuju broj oboljenja od gripe, angine, kašlja te svojim djelovanjem sprečavaju gibanja bakterija.

Share News