Želite li bolje spavati? Priuštite si kvalitetan madrac

  • 13.12.2016.
Želite li bolje spavati? Priuštite si kvalitetan madrac

Za dobar san je potreban kvalitetan madrac

Ako se želite dobro naspavati, potrebno je odabrati kvalitetan i za Vas prikladan madrac. Postoji nekoliko vrsta madraca. Možete birati između različitih materijala, ovisno o tome što tražite odnosno što želite u svojoj spavaćoj sobi.

Moderni materijali za idealan san

Madraci mogu biti izrađeni od pjene, lateksa ili opruga.
Madraci izrađeni od poliuretanske pjene su vrlo popularni jer se njihova proizvodnja, u posljednjih nekoliko godina, uvelike povećala. Izrada u kombinaciji s memorijskom pjenom, madracima donosi veću fleksibilnost.
Madraci izrađeni od lateksa su iznimno primamljivi te su više traženi od strane osoba koje vole prirodne materijale. Izuzetna elastičnost i prozračnost ovog prirodnog materijala preporučuje se svim osobama koje se znoje i koji pate od alergija. Madraci, u čijoj jezgri dominiraju opruge, su kompaktniji i čvršći.
Svi navedeni materijali, imaju veliki utjecaj na Vas i na Vaš san.

Prikladna tvrdoća daje smisao madraca

Kako bi Vam madrac odgovarao u potpunosti, potrebno je odabrati odgovarajuću tvrdoću istoga.
Madraci izrađeni od pjene su uglavnom srednje tvrdoće, no u kombinaciji s memorijskom pjenom oni postaju mekši.
Madraci izrađeni od lateksa su zahvalni zbog toga što se mogu izraditi u onoj tvrdoći koja odgovara vašoj konstrukciji tijela. Osobama težine do 75 kg se preporučuju mekši madraci, za osobe između 75 i 95 kg srednja tvrdoća, a osobama težine iznad 95 kg preporučuje se tvrdi madrac. Naravno, odstupanja su moguća, zato Vam je potreban savjet stručne i odgovorne osobe kako bi odabrali najbolje za Vas.
Postoje i madraci koji u svojoj jezgri sadrže džepićaste opruge. Ti madraci su kompaktniji i tvrđi od ostalih. Idealni su za teže osobe i za osobe koje vole spavati na tvrđoj podlozi.

Više od 10 godina spavate na istom madracu i budite se umorni?

Madrace bi trebalo mijenjati svakih 7-8 godina. Čak ako i tehnički uvjeti madracu pružaju mogućnost korištenja više godina, zdravije je i higijenski da se isti mijenja. Madrac, nakon nekog vremena korištenja, gubi na funkcionalnosti. Počinju se pojavljivati neudobne izbočine ili opruge, neprijatan miris a Vašem tijelu više ne nudi odgovarajuću potporu. Rezultat toga je, da se budite umorni, s bolovima i lošeg raspoloženja.
Nakon 7 godina korištenja, u madracu se nalazi približno 28 kg mrtvih stanica i ostalih nečistoća
Ne treba zanemariti nekoliko drugih čimbenika koji utječu na kvalitetu madraca a time i na Vaš san. Tijekom sna se znojimo, i tako izlučimo 2-3 decilitra vode iz našeg tijela, koja završava u madracu. U madracu ostaju odumrle stanice naše kože, kojih se nakon 7 godina, akumulira otprilike 28 kilograma. Možete li zamisliti da neke osobe spavaju na istim madracima više od 20 godina? Nikada nemojte zaboraviti da postoje grinje, koje žive u Vašim madracima i hrane se odumrlim stanicama Vaše kože. Postoje mrlje, prašina i ostale nečistoće koje također narušavaju funkcionalnost Vašeg madraca.

Kvalitetan i odgovarajući madraci donosi:

  • pravilnu potporu vašem cijelom tijelu,
  • udobnost,
  • veću produktivnost tijekom dana,
  • bolje raspoloženje i više energije,
  • dobro stanje i zdravlje.

HiTex - više od 20 godina mirnog i odličnog sna

HiTex tvrtka ima preko 20 godina iskustva na području izrade ležaja. Iskustvo i tradicija spojene u poznatu slovensku kvalitetu kojoj možete vjerovati. Na raspolaganju su Vam materijali poput pjene, lateksa i džepićastih opruga.

Share News