Kako brzo počistiti dom prije blagdana

  • 21.12.2016.
Kako brzo počistiti dom prije blagdana

Subota je idealan dan za sređivanje svoga doma. Da bi vam kuća pred praznike bila cakum-pakum, čišćenje počnite još danas.

Rijetko koja osoba je zaljubljenik u čišćenje i sređivanje kuće. No, to je obveza koju ne možemo zaobići. Tijekom praznika želimo da naš dom blista, a kako se isti približavaju, pritisak se samo povećava. Posao, obitelj i druge dnevne obaveze ne ostavljaju mnogo vremena kako bi se posvetili isključivo čišćenju svoga doma. Ove godine, čišćenje počnite ranije. Tako Vam iznenadne posjete prijatelja neće biti neugodne...

Kako biste bili što efikasniji, najbolje je da prije sređivanja napravite listu najvažnijih zadataka koje trebate učiniti. Sigurno znate - ako sređujete sami, sve će ići sporije. Veoma je važno da poslove podijelite s ukućanima. Uključite sve članove porodice, čak i djecu jer i sređivanje može da postati zabavna obiteljska aktivnost. Ukoliko napravite odgovarajuću atmosferu, čišćenje Vam neće teško pasti. Pustite neke blagdanske pjesme ili bilo koju glazbu u kojoj uživate. Uz muziku je sve zabavnije, pa čak i čišćenje! ;)

  •  Usisavanje je posao koji može obaviti netko od starije djece. Samo im recite da obrate pažnju na sve kutove Vašeg doma.
  •  Brisanje prašine nije zahtjevan zadatak, pa za to također može angažirati djecu. Samo obratite pažnju na sitne i vrijedne predmete koji se lako mogu razbiti.
  • Novine, časopisi i reklamni letci obično su razbacani po kući. Samo ih sklonite na prikladno mjesto, a one koji Vam više nisu potrebni bacite u smeće.
  • Pospremanje kuhinje i kupaonice zahtjeva ruke odrasle osobe. Ovdje ćete se sigruno zadržati najduže, ali ako ste sistematični, neće biti većih problema i pretjeranog zadržavanja u ovim prostorijama. Nije neophodno sve završiti u jednom danu. Svakog dana po jedna prostorija i bit ćete izuzetno zadovoljni.
  • Nemojte žaliti za stvarima koje Vam više ne trebaju. Uzmite vreću, obiđite stan i pokupite stvari koje više ne upotrebljavate i koje Vam nisu od koristi. Poklonite ih nekome kome će dobro doći.
  • Čisti prozori i oprane zavjese će staviti točku na „i“ u čišćenju doma. Istina, pranje prozora vam može oduzeti veći dio dana, pogotovu ako su veliki i ako ih imate mnogo u stanu. Nemojte se siliti da ih morate oprati u jednom danu. Ako je vani izuzetno hladno te se zamrzavaju s vanjske strane, očistite ih samo sa unutrašnje.
  • Nakon čišćenja, prostor obogatite nekim cvijećem, koje će interijeru dodati posebnu notu svježine. Neke novogodišnje zvijezde će također razigrati atmosferu.

Nije tako teško, zar ne?
Kada ste završili sa čišćenje i Vaš dom doveli do savršene čistoće, možete se prepustiti uživanju u zajedničkim trenucima sa vašim najdražim osobama i slasnim jelima kojih je svaki dom pred praznike pun.


Share News