Prljava pećnica? Ni riječi više! Lako čišćenje na potpuno prirodan način.

  • 16.12.2016.
Prljava pećnica? Ni riječi više! Lako čišćenje na potpuno prirodan način.

Čišćenje pećnice može biti prava noćna mora. Istina je da na tržištu postoje različita sredstva za čišćenje masnoće iz pećnice, ali su previše agresivna i mogu doći u dodir s hranom. Ovaj puta predstavljamo sredstvo za čišćenje pećnice koje je potpuno prirodno, kojim ćete na lagan i jednostavan način riješiti se masnoće iz pećnice.

Najprije morate iz pećnice izvaditi sve posude za pečenje. Na srednju metalnu rešetku, stavite duboku tavu za pečenje u koju može stati 1,5 litra vode. Pećnicu uključite na 100 stupnjeva i ostavite ju tako jedan sat. U tih sat vremena, u pećnici, će se stvoriti para, koja će omekšati masnoću i tako Vam olakšati čišćenje.

Pećnicu pustite da se ohladi i nakon toga ju obrišite mokrom krpom.

Ali još niste gotovi! Sada je na redu priprema „čudesnog“ sredstva za čišćenje. Uzmite zdjelu, i u nju stavite dva paketića sode bikarbone, 5 žlica alkoholnog octa i sok od jednog limuna. Pripravak dobro promiješajte i premažite njime cijelu pećnicu. Pričekajte 5 minuta da sredstvo počne djelovati. Pećnicu obrišite spužvicom, a zatim običnom krpom.

Rezultat toga je iznimno čista pećnica bez upotrebe agresivnih sredstava za čišćenje masnoća.
Vitapurov savjet u kuhinji: priuštite si Rosmarino pekače s učinkom vrućeg kamena. Pecite u njima s minimalnom količinom ulja i masti, a time će i Vaša pećnica duži period ostati čista.

Pogledajte i ostale proizvode posuđa Rosmarino na našoj stranici pod nazivom „Kuhinja“.

Share News