Idealna temperatura u Vašoj spavaćoj sobi

  • 16.12.2016.

Dobar san i spavanje tijekom cijele noći ovisi o održavanju idealne temperature u sobi. Iako se oko idealne temperature u spavaćoj sobi vode rasprave, slobodno možemo reći da u sobi temperatura iznad 24 C° je previsoka, a ispod 14 C° preniska.

Dok jedni vole spavanje u toplijim prostorijama, drugi uživaju u hladnijim temperaturama svojih spavaćih soba. Vrlo bitna stavka je i koje pokrivače koristite. Ukoliko koristite topli vuneni pokrivač tijekom zimskih mjeseci, više će Vam odgovarati niža temperatura u spavaćoj sobi. Koristite li lakše pokrivače, odgovarati će Vam viša temperatura u prostoriji.

Pokušajte održavati temperaturu u Vašoj spavaćoj sobi između 15,5 i 21 C°. Navedena temperatura će biti jedan od faktora za „savršeno“ ozračje tijekom spavanja. Spavate li nemirno ili se budite s drhtavicom, u tom slučaju morate temperaturu u Vašoj sobi prilagoditi onoj temperaturi koja najviše odgovara Vašim potrebama. Drugim riječima, temperaturu koja Vama najviše odgovara, ćete prepoznati ju kada budete spavali cijelu noć bez buđenja.

Želimo Vam ugodan san!

Share News