Jeste li već promijenili svoj pokrivač?

  • 16.12.2016.

Trenutno nas vrijeme niti malo ne štedi, ali su nam sve bliže više temperature. Mnogi ljudi još nisu sigurni kakav pokrivač trebaju odabrati

Cjelogodišnji, ljetni ili zimski pokrivač?

Ukoliko želite jedan pokrivač koristiti tijekom svih mjeseci u godini, za Vas su kao stvoreni cjelogodišnji pokrivači. Imaju odgovarajuću količinu punjenja, tako da Vam za vrijeme toplijih dana ne bude vruće, a tijekom zime da Vas ugodno grije. Količina punjenja je između 250 i 350 g/m², što garantira idealno ozračje za san. No, ako želite tijekom ljetnih mjeseci lagani pokrivač, a tijekom zimskih deblji, odaberite onaj pokrivač koji će u određenom godišnjem dobu priuštiti željenu toplinu Vašem tijelu. Ljetni pokrivači su tanji i laganiji, s punjenjem između 150-200 g/m². Zimski pokrivači su deblji, a njihovo punjenje prelazi 350 g/m², u prosjeku oko 450 g/m².

Također su važni i materijali

Danas postoji širok izbor materijala. Prirodni, sintetički ili kombinacija oba. Tehnologija je, posljednjih godina, toliko napredovala da su materijali poput mikro vlakna dovedeni do visoke kvalitete. Određene deke su prigodne i za osobe koje pate od alergija koje su većinom perive na 60 C°.

Ukoliko ste zaljubljenici u prirodne materijale, oduševit će Vas mekani pamuk koji je u nekim proizvodima potpuno prirodan i nebijeljen. Pamuk će nježno milovati i osobe koje imaju osjetljivu kožu. U toplijim mjesecima pamuk nudi prozračnost i zato jer idealan za tople noći u ljetnim mjesecima.

Za vrućih dana ili u prijelaznom razdoblju, također se preporuča svila. Osim svojih luksuznih karakteristika, svila je vrlo prozračan materijal koji ima sposobnost regulacije topline. Kada Vam je vruće, svila Vas hladi, a kada Vam je zima ona ugodno grije. Time održava odgovarajuću temperaturu i pruža Vam ugodan san.

Iz kojeg materijala će biti Vaš pokrivač, ovisi o Vašim željama, volite li prirodne ili sintetičke materijale, jeste li osoba koja pati od alergija, želite li zimski, ljetni ili cjelogodišnji pokrivač…
Za sve Vas, a pogotovo za one koji su zimogrozni, tijekom zime možete uživati umotani u topli vuneni pokrivač, a kada se temperature povise tu su za pokrivači od pamuka i svile.

Share News