Vodič za odabir pokrivača

Kako odabrati odgovarajući pokrivač vjerojatno je prvo pitanje koje si svatko od nas postavlja prije kupovine novog pokrivača. Stoga smo pripremili vodič koji će vam pomoći u odabiru odgovarajućeg pokrivača za vas.

VITAPUR nudi širok izbor pokrivača, izrađenih od prirodnih ili sintetičkih materijala, za toplije ili hladnije dane, sve njih odlikuje visoko kvalitetni materijali i vrhunska proizvodnja. Iz raznolikog izbora Vitapurovih pokrivača pronaći  ćete pokrivač, koji će vas ugodno grijati  i s kojim ćete se umotati i utonuti u miran i ugodan san.

Odabir pokrivača prema temperaturi sobe

Odaberite pokrivač prema temperaturi svoje sobe i svojstva pokrivača. Vitapurovi pokrivači testirani su u različitim sobnim uvjetima. U slučaju da imate manju tjelesnu temperaturu ili vam je uvijek hladno, predlažemo da odaberete pokrivač primjeren za hladnije sobne temperature.

Svi smo različiti i različite su naše potrebe. Neki imaju puno vlastite topline, dok drugima neće smetati ukoliko se pokriju pokrivačem. Stoga je pri odabiru pokrivača također važno uzeti u obzir odaberite toplije pokrivače, za toplije dane, one primjerene temperaturama okoline. karakteristike temperatura.

Deblji pokrivač ne garantira nužno i više topline za spavaće okruženje. Toplina ovisi o toplinskoj izolaciji materijala pokrivača. Prirodna vlakna mogu zadržati više zraka od sintetičkih materijala, zato su pokrivači izrađeni od prirodnih materijala s istim volumenom i težinom kao sintetički, topliji i pružaju više topline. Tako će na primjer. zimski pokrivač s guščjim paperjem biti lakši i jednakomjerno topli kao sintetički pokrivač , primjeren za niske sobne temperature.

Kao što smo već spomenuli, postoje pokrivači različite težine i toplina koje pružaju, stoga pri odabiru odgovarajućeg pokrivača za sebe, razmislite da li ste više zimogrozni ili ste jedan od onih kojima je često vruće. Pritom ne zaboravite obratiti pozornost na svoju sobnu temperaturu

Savjet: Ukoliko ne želite mijenjati pokrivač svako godišnje doba (tj. zimski pokrivač za hladnije mjesece i laganiji za ljetne), razmislite o kupnji cjelogodišnjeg pokrivača, koji su ponekad dizajnirani kako bi se omogućili dva pokrivača spojena praktičnim gumbima i tako dva laganija pokrivača promijenili u jedan topliji, zimski.

Obratite pozornost na duljinu pokrivača

Duljina pokrivača ovisi o vašoj visini i veličini kreveta na kojem spavate. Također je važno da li pokrivač dijelite s partnerom ili ga imate samo za sebe. U slučaju da pokrivač dijelite, potrebna Vam je veću pokrivač.

Međutim, prije svega je važno da dimenzije pokrivača odgovaraju dimenzijama vašeg kreveta. Kupite pokrivač koji odgovara vašem krevetu i spavat ćete udobnije. Ukoliko želite dodatnu udobnost, razmislite o kupnji nešto većeg pokrivača.

Olakšajte si posao pri odabiru širine i duljine vašeg pokrivača uz pomoć naše tablice:

Dimenzije okvira za krevet

Odgovarajuća dimenzija pokrivača

80 x 190 cm

135/140 x 200 cm

90 x 200 cm

135/140 x 200 cm

120 x 200 cm

200 x 200 cm

140 x 200 cm

200 x 200 cm

160 x 200 cm

220 x 220 cm

180 x 200 cm

250 x 200 cm

200 x 200 cm

250 x 220 cm

 

Savjet: Ovisno o veličini pokrivača, odaberite odgovarajuću veličinu posteljine. Tako se pokrivač neće 'gužvati' u nedovoljno velikoj posteljini. S pravom dimenzijom posteljine spavat ćete udobno, a Vaš pokrivač će uvijek biti na mjestu.

Prilikom odabira važno je punjenje pokrivača: prirodni ili sintetički materijal?

Sljedeći izbor, koji nije ključan za ugodan san, je izbor materijala od kojih je izrađen pokrivač. Za većinu ljudi je svejedno spavaju li na pokrivaču od prirodnih ili sintetičkih vlakana.

Svako punjenje ili tkanina, bilo od prirodnog ili umjetnog materijala ima svoje prednosti, ali i nedostatke, ali svi Vitapurovi pokrivači pružaju udoban i kvalitetan san. Pokrivači od prirodnih ili sintetičkih materijala imaju svoje prednosti, ali i nedostataka, tako da samo o vama ovisi kojim materijalom želite biti pokriveni tijekom spavanja. U konačnici, to je u potpunosti vaš izbor, ovisno o vašem ukusu i financijskim mogućnostima. Pokrivači od sintetičkih vlakana primjereni su za alergičare i astmatičare, jer ne uzrokuju alergije (neki prirodni materijali mogu izazvati alergije), dok pokrivači od prirodnih materijala dopuštaju vašoj koži da 'diše' i osiguravaju više topline s manje punjenja. Rezultat svih Vitapurovih pokrivača je praktički isti: udoban san.

Pokrivači od prirodnih materijala

Pokrivači od sintetičkih materijala

PLUS

- Više topline s manje punjenja

- Koža 'diše', prozračnost, pomaže spriječiti prekomjerno znojenje

MINUS

- Neki pokrivači nisu primjereni za alergičare i astmatičare (npr. guščje paperje)

PLUS

- Odličan izbor za alergičare i astmatičare

- Jednostavno održavanje

MINUS

- Slabija toplinska izolacija

 

Ukratko o karakteristikama prirodnih i umjetnih materijala od kojih su često izrađeni ili punjeni pokrivači:

Svila

Svila je antialergijska i iznimno prozračna tkanina, koja pomaže spriječiti znojenje. Više informacija o svilenim pokrivačima pronađite OVDJE.

Vuna

Vuna regulira toplinu, odlično upija vlagu i primjerena je za reumatičare. Više informacija o vunenim pokrivačima pronađite OVDJE.

Paperje

Guščje paperje je sinonim za lakoću i toplinu. Takvo će biti i vaše spavanje s paperjem – ugodno i toplo. Više informacija o pokrivačima od paperja pronađite OVDJE.

Bambus

Bambus ima mnoge prednosti za dobar san: antialergijski je i antibakterijski materijal, savršen izbor za sve, koji se znoje te je iznimno ugodan za kožu. Više informacija o bambus pokrivačima pronađite OVDJE.

Kamilica

Poznata je po svojim brojnim prednostima. Njen miris je miris radosti. Kamilica učinkovito umanjuje nesanicu i ublažava stres. Više informacija o pokrivačima s esencijom kamilice pronađite OVDJE.

Lavanda

Nježan i ugodan miris lavande brzo će vas uljuljati u dubok i miran san. Miris lavande dokazano ima smirujući učinak na spavanje Više informacija o bambus pokrivačima pronađite OVDJE.

Tencel

Tencel® je napredno vlakno, od prirodne celuloze. Tencel® Ugodno je za kožu te odlično upija vlagu. 

Napredna i inovativna sintetička mikrovlakna

Antibakterijski i antialergijski materijal, negostoljubiv prema grinjama, razvijen do te mjere, da je odlična alternativa prirodnim materijalima. Visokokvalitetna mikrovlakna osiguravaju toplinu i mekoću, a pokrivači napravljeni od takvih materijala su u potpunosti perivi.

Održavanje i ono na što moramo obratiti pozornost prilikom pranja pokrivača?

Prije pranja pokrivača, izvadite posteljinu. Pažljivo provjerite sve oznake za održavanje. Uvjerite se da se pokrivač može prati u perilici i na koliko stupnjeva ° C ili se može prati samo ručno. Ne zaboravite provjeriti može li se pokrivač sušiti u sušilici i na kojoj temperaturi se može glačati.

Prije nego što pokrivač stavite na pranje, provjerite koje sredstvo za pranje smijete koristiti. Nije svaki materijal primjeren za bilo koju vrstu sredstvo za pranje. Ako niste sigurni da li smijete koristiti običan prašak za pranje, radije koristite sredstva za osjetljive tkanine. Pokrivač složite u perilicu na način da ga presavinete na pola po duljini. Tako ćete ravnomjerno rasporediti težinu.

Mnoge pokrivače nakon pranja možete sušiti u sušilici, ali to ponekad i nije najbolji izbor, jer može doći do oštećenja tkanine. Preporučuje se sušenje na zraku, ali ne na direktnom suncu.

Važno je, da se pranjem osigura maksimalna čistoća i svježina vašeg pokrivača, kojeg koristite čak trećinu svog dana.

Također se preporučuje da se pokrivač redovito prozračuje, kako bi se osigurala stalna svježina spavaće okoline.

Uvijek uzmite u obzir najmanje dvije stvari:

- Držite se uputa za održavanje koje se nalaze na etiketi,

- Pokrivač nakon pranja, osušite i prozračite, prije ponovnog korištenja.