Izrada adventskog vijenca

  • 30.11.2017.
Izrada adventskog vijenca

Blagdani i blagdanske aktivnosti donose posebnu atmosferu, kojoj se vesele i odrasli i djeca. Čak i prije euforije u prosincu, ukrašavanja, poklona ... pobrinite se da ove godine sami izradite adventski vijenac.

Budite maštoviti

Izrada adventskih vijenaca može biti vrlo opuštajući zadatak, gdje će vaša kreativnost i mašta doći do izražaja.. Možete napraviti tradicionalne ili moderne vijence. Popularniji su tradicionalni vijenci izrađeni od prirodnih materijala.

Što vam je sve potrebno za izradu adventskog vijenca?

Najpotrebnije su vam grančice smreke i jelke, breze, čempresi, zanimljivo lišće, šišarke, sušeno cvijeće i voće (npr sušena naranča, limun…). Možete upotrijebiti gotovo sve da biste napravili adventski vijenac, samo odaberite materijale koji će dugo trajati.
Pored ukrasa za izradu adventskog vijenca potreban vam je obruč na koji ćete ukrase pričvrstiti.

Može biti bilo kojih dimenzija, ovisno o vašim željama.

Obavezni materijali su: vrpce, svijeće, ljepilo, sprejevi različitih boja i drugi ukrasi po želji.

Postupak izrade adventskog vijenca

Prvo odrezati grančice na duljinu cca 10cm. Zatim ih obložite oko obruča i pričvrstite. Možda će vam to u početku izazvati poteškoće, ali s malo vježbe, svaki sljedeći vijenac će imati bolji oblik.
Zatim pričvrstite svijeće i zelenilo, a zatim igra ukrašavanja počinje.

Ukrašavanje adventskog vijenca

Ako volite minimalizam, tada vjerojatno nećete pretjerivati s raznim ukrasima i bojama. Ali, ako obožavate boje i šljokice, samo si dajte oduška u ukrašavanju.
Šišarke, orasi i lješnjaci daju vijencu prekrasan prirodan izgled. Možete ih kombinirati s raznim biljkama, kombinirati ukrase različitih boja koje možete kupiti ili sami izraditi. Pazite na boje koje ćete koristiti. Zajedno idu: bijela i crvena, crvena i zlatna, srebrna i plava, zelena i bijela.
Neka vaš adventski vijenca bude lijep uvod u blagdanski veseli prosinac. Kriterij, koji je adventski vijenac najljepši, nema. Ako ih radite vlastitim rukama i upotrijebite maštu, zasigurno će biti najljepši. Vaš adventski vijenac bit će lijep ukras na stolu ili ulaznim vratima.

Share News