Jamstvo

1)  Za jezgru madraca robne marke Vitapur-Hitex proizvođač jamči 2-godišnje jamstvo i 1-godišnje jamstvo na navlaku Vitapur-Hitex. Odgovarajuća podnica produžuje životni vijek madraca, te vam, u slučaju da koristite našu odgovarajuću podnicu, pružamo dodatnih 8 godina jamstva na jezgru madraca (*10-godišnje produljeno jamstvo - produljeno jamstvo vrijedi isključivo pod uvjetom da se Vitapur-Hitex madrac koristi zajedno s odgovarajućom Vitapur-Hitex podnicom). Odgovarajuće podnice moraju imati najmanje 24 fleksibilne letvice (kod duljine 200 cm). Izuzetno izdržljiva podnica Hitex AirFlex Comfort obavezna je za sve madrace od džepičastih opruga i hibridni madrac Hitex ZEN.

2) Za podnicu Idila, robne marke Vitapur-Hitex, proizvođač nudi 1 godinu jamstva.

3) Za podnice Hitoflex i Regular lux vrijedi 1 godina jamstva, za električne podnice na motor 1 godinu i 1 godina na drveni dio.

4) Za svilene pokrivače robne marke Vitapur-Hitex proizvođač nudi 5 godina jamstva.

5) Za ostale pokrivače iz programa robne marke Vitapur-Hitex proizvođač nudi 1 godinu jamstva.

6) Za jastuke robne marke Vitapur-Hitex proizvođač nudi 1 godinu jamstva.

7) Za nadmadrace robne marke Vitapur-Hitex proizvođač nudi 1 godinu jamstva.

8) Za posteljinu robne marke Vitapur-Svilanit proizvođač nudi 1 godinu jamstva.

9) Jamstvo za posude linije 3PLY je 20 godina (osim dodataka, poklopaca i ručki).

10) Proizvođač jamči kvalitetu proizvoda u jamstvenom roku. Ako se pridržavate uputa i slijedite sva upozorenja, proizvođač jamči da će proizvod služiti svojoj svrsi.

11) Proizvođač jamči da će tijekom jamstvenog roka o svom trošku ispraviti eventualne nedostatke i oštećenja na proizvodu.

12) U slučaju tvorničke greške, popraviti ćemo nedostatke ili zamijeniti proizvod. Rok za otklanjanje nedostataka u jamstvenom roku je 45 dana od dana primitka prigovora/reklamacije.

13) Ovo jamstvo ne isključuje prava kupca, koje proizlaze iz odgovornosti prodavača za greške na proizvodu.

14) Jamstvo vrijedi od dana dostave istog.

15) Priznavanjem 100% jamstva se tekuće vrijeme jamstva ne prekida i ne počinje teči novi jamstveni rok.

16) Jamstvo vrijedi samo na području Republike Hrvatske.

17) Reklamacija se mora podnijeti u pisanom obliku. Kupac kod podnošenja prigovora/reklamacije, mora priložiti fotokopiju ili original računa i jamstveni list, izdan od strane prodavača.

18)  Zahtjev za 100% jamstvom kupac može zatražiti zajedno s računom kod prodavača u trgovini gdje mu je roba izdana.
 

Jamstvo ne vrijedi:

 • u slučaju pogreške zbog nepravilnog rukovanja proizvodom (preopterećenost, oštećenja nastala od strane kupca, držanje madraca u vlažnoj prostoriji i na neodgovarajućoj podlozi).*
 • za nedostatke koji su posljedica trošenja.
 • u slučaju mrlja od plijesni.
 • ukoliko kupac ne priloži kopiju računa i pripadajući garantni list/potvrdu o jamstvu.
 • u slučaju reklamacije, proizvod prije slanja zaštitite od dodatnih oštećenja. Ukoliko proizvod nije zaštićen, proizvođač može odbiti zahtjev za zamjenu ili popravak.

Upute za korištenje madraca:

 • Proizvod je zbog lakšeg transporta i maksimalne higijene vakuumski pakiran.
 • Proizvod poprima svoj pravi oblik u roku od 30 minuta nakon uklanjanja ambalaže, ali je neophodno pričekati 24 sata prije opterećenja. Preporučujemo da proizvod prije upotrebe provjetrite.
 • Madrac je neophodno izvaditi iz ambalaže u roku od 30 dana od preuzimanja.
 • Proizvod je namijenjen korištenju u zatvorenim prostorijama, u optimalnim klimatskim uvjetima. Preporučujemo da prostoriju u kojoj se nalazi madrac redovito provjetravate. 
 • Proizvod nije primjeren za vlažne prostorije. Izbjegnite mogućnost da madrac dođe u dodir sa tekućinom. Madrac mora biti postavljen na adekvatnu podlogu koja omogućuje nesmetano kruženje zraka; podnice s maksimalnim razmakom od 4 cm. Madrac ne koristiti na zatvorenoj podlozi (ploče, zatvorene kutije i sl.).
 • Mrlje na madracu možete očistiti samo površinski, vlažnom krpom. Nemojte namakati madrac. Ne upotrebljavajte kemijska sredstva ili sredstva za bijeljenje za čišćenje madraca.
 • Za optimalnu zaštitu madraca, preporučujemo korištenje zaštite za madrac.