Jamstvo

1)  Za jezgru madraca robne marke Vitapur-Hitex proizvođač daje 2-godišnje jamstvo i 1-godišnje jamstvo na navlaku VITAPUR-HITEX. Odgovarajuća podnica utječe na dulji vijek trajanja madraca, tako da u slučaju da koristite našu odgovarajuću podnicu, pružamo dodatnih 8 godina jamstva na jezgru madraca (*10-godišnje produljeno jamstvo - produljeno jamstvo vrijedi isključivo pod uvjetom da se Vitapur-Hitex madrac koristi zajedno s odgovarajućom Vitapur-Hitex podnicom). Odgovarajuće podnice moraju imati najmanje 24 fleksibilne letvice (kod duljine 200 cm). Izuzetno izdržljiva podnica Hitex AirFlex Comfort primjerena je za sve madrace od džepičastih opruga i hibridni madrac Hitex ZEN.

2) Za podnicu Idila, robne marke Vitapur-Hitex, proizvođač pruža 1 godinu jamstva.

3) Za podnice Hitoflex i Regular lux vrijedi 5 godina jamstva, za električne podnice na motor 1 godinu i 5 godina na drveni dio.

4) Za svilene pokrivače robne marke Vitapur-Hitex proizvođač pruža 5 godina jamstva.

5) Za ostale pokrivače iz programa robne marke Vitapur-Hitex proizvođač pruža 1 godinu jamstva.

6) Za jastuke robne marke Vitapur-Hitex proizvođač pruža 1 godinu jamstva.

7) Za nadmadrace robne marke Vitapur-Hitex proizvođač pruža 1 godinu jamstva.

8) Za posteljinu robne marke Vitapur-Hitex proizvođač pruža 1 godinu jamstva.

9) Jamstvo za posude linije 3PLY je 20 godina (osim dodataka, poklopaca i ručki).

10) Proizvođač jamči kvalitetu proizvoda u jamstvenom roku. Ako se pridržavate uputa i slijedite sva upozorenja, proizvođač jamči da će proizvod služiti svojoj svrsi.

11) Proizvođač jamči da će tijekom jamstvenog roka o svom trošku ispraviti eventualne nedostatke i oštećenja na proizvodu.

12) U slučaju tvorničke greške, popraviti ćemo nedostatke ili zamijeniti proizvod. Rok za otklanjanje nedostataka u jamstvenom roku je 45 dana od dana primitka prigovora/reklamacije.

13) Ovo jamstvo ne isključuje prava kupca, koje proizlaze iz odgovornosti prodavača za greške na proizvodu.

14) Jamstvo vrijedi od dana dostave istog.

15) Jamstvo vrijedi samo na području Republike Hrvatske.

16) Reklamacija se mora podnijeti u pisanom obliku. Kupac kod podnošenja prigovora/reklamacije, mora  priložiti fotokopiju ili original računa i jamstveni list, izdan od strane prodavača.

17)  Zahtjev za 100% jamstvom kupac može zatražiti zajedno s računom kod prodavača u trgovini gdje mu je roba izdana.

 

MADRACI

Jamstvo ne vrijedi:

 • u slučaju pogreške zbog nepravilnog rukovanja proizvodom (preopterećenost, oštećenja nastala od strane kupca, držanje madraca u vlažnoj prostoriji i na neodgovarajućoj podlozi).*
 • za nedostatke koji su posljedica trošenja.
 • u slučaju mrlja od plijesni.
 • na rukohvat za okretanje madraca i na navlaku madraca.
 • ukoliko kupac ne priloži kopiju računa i pripadajući garantni list/potvrdu o jamstvu.
 • u slučaju reklamacije, proizvod prije slanja zaštitite od dodatnih oštećenja. Ukoliko proizvod nije zaštićen, proizvođač može odbiti zahtjev za zamjenu ili popravak.

Korištenje madraca:

 • Proizvod je zbog lakšeg transporta i maksimalne higijene vakuumski pakiran.
 • Proizvod poprima svoj pravi oblik u roku od 30 minuta nakon uklanjanja ambalaže, ali je neophodno pričekati 24 sata pre nego što se optereti. Preporučujemo da proizvod prije upotrebe provjetrite.
 • Madrac je neophodno izvaditi iz ambalaže u roku od 30 dana od preuzimanja.
 • Proizvod je namijenjen korištenju u zatvorenim prostorijama, u optimalnim klimatskim uvjetima. Preporučujemo da prostoriju u kojoj se nalazi madrac redovito provjetravate. 
 • Proizvod nije primjeren za vlažne prostorije. Treba izbjegavati tekućine na madracu. Madrac mora biti postavljen na adekvatnu podlogu koja omogućuje nesmetano kruženje zraka; podnice s maksimalnim razmakom od 4 cm. Madrac ne koristiti na zatvorenoj podlozi (ploče, zatvorene kutije i sl.).
 • Mrlje na madracu možete očistiti samo površinski, vlažnom krpom. Nemojte namakati madrac. Ne upotrebljavajte kemijska sredstva ili sredstva za bijeljenje za čišćenje madraca.
 • Za optimalnu zaštitu madraca, preporučujemo korištenje zaštite za madrac.