Jamstvo

JAMSTVO ZA MADRACE SA DŽEPIČASTIM OPRUGAMA VITAPUR-HITEX

Dobavljač/ovlašteni serviser AD Vita d.o.o., Tovarniška 7b, 3210 Slovenske Konjice, za jezgru džepičastog madraca marke Vitapur-Hitex daje 2-godišnje jamstvo i 1-godišnje jamstvo za navlake Vitapur-Hitex. Za podnice madraca Vitapur-Hitex vrijedi 2-godišnje jamstvo.

VAŽNO! Podnice kreveta i madrac prilagođeni su jedan drugom. Proizvođač je izveo postupke testiranja madraca i odgovrajućih podnica madraca, stoga jamstvo vrijedi isključivo pod uvjetom uporabe odgovarajućih podnica. Za džepičaste madrace prikladno je ravne odnosno tvrde podnice za madrac, i to ravna podloga odnosno podnice Airflex, marke Hitex.
1. AD Vita d.o.o. jamči za kvalitetu i besprijekornost proizvoda u jamstvenom roku, koji počinje vrijediti prilikom uručenja robe potrošaču. Ako budete postupali u skladu s uputama i pridržavali se svih upozorenja, dobavljač jamči da će proizvod služiti svojoj svrsi.
2. Proizvođač jamči da će u jamstvenom roku na svoj trošak otkloniti potencijalne nedostatke i pogreške na proizvodu.
3. U slučaju tvorničke pogreške na madracu, madrac ćemo Vam popraviti ili zamijeniti. Rok za otklanjanje pogreški u jamstvenom roku je 45 dana od dana primitka reklamacije.
4. Jamstvo ne isključuje prava potrošača koja proizlaze iz odgovornosti prodavača za pogreške na robi.
5. Reklamacija uvijek mora biti predana u pismenom obliku. Prilikom korištenja reklamacije kupac mora predočiti kopiju ili original računa i jamstvenog lista, koji je izdao prodavač. Na poziv prodavača kupac je dužan predočiti i fotografije madraca i podnožja kreveta, slikane iz više kutova.
6. Zahtjev za 100% jamstvo kupac može koristiti s računom kod prodavača koji mu je proizvod prodao.
7. Garancija vrijedi na području Republike Hrvatske.

Od datuma kupnje vrijedi 100% vrijednost jamstva za sve jezgre madraca Vitapur-Hitex. Popravkom ili zamjenom se otkloni sva šteta koja je posljedica pogreške u materijalu.

Garancija ne vrijedi:
• u slučaju pogreške zbog nepravilnog postupanja s proizvodom (sila, preopterećenje, promjene uzrokovane od strane kupca),
• nedostataka koji su posljedica prirodnog trošenja,
• u slučaju mrlja zbog plijesni,
• u slučaju da madrac nije bio korišten na odgovarajućim podnicama kreveta,
• ako kupac ne predoči kopije računa i odgovarajućeg jamstvenog lista,
• u slučaju oštećenja proizvod mora biti zaštićen od oštećenja i nečistoća. Ako proizvod nije zaštićen, proizvođač može odbiti zahtjev za zamjenu ili popravak.

Upozorenja:
1. Uz normalno korištenje madraca materijali unutar madraca ostati će nepromijenjeni. Kao posljedica prilagođavanja madraca debljina i tvrdoća se uz normalno korištenje može smanjiti do 10%, što se ne razmatra kao tvornička pogreška. Za takvo smanjenje debljine ili tvrdoće proizvođač ovom jamstvenom izjavom ne jamči.
2. Kod dimenzija madraca je zbog elastičnosti materijala tolerancija +/-2 %. Madrac unutar te tolerancije se ne razmatra kao madrac s pogreškom. Do takvih odstupanja može doći i nakon dužeg vremena uporabe. U tim slučajevima prodavač ovom jamstvenom izjavom ne preuzima jamstvo.
3. Kod navlake madraca dolazi do vidljivih promjena na tkanini, što je normalna posljedica uporabe proizvoda i ne utječe na njegovu funkcionalnost.
4. U slučaju reklamacije prodavač zadržava pravo na stručni pregled madraca, na kojem se utvrdi stanje i uzrok pogreške.
5. Pogreške kao što su pogreške šavova, potencijalne mrlje i ostale mrlje, koje ne utječu na funkcionalnost madraca, moraju biti u obliku pritužbe, poslane pismeno u roku od 30 dana od dana preuzimanja madraca.

Pravila za uporabu i održavanje proizvoda:
1. Madrac Vitapur-Hitex je zbog lakšeg transporta i higijenskih razloga vakuumski upakiran. Prilikom otvaranja ne koristite oštre predmete da ne bi oštetili tekstil.
2. Madrac Vitapur-Hitex svoj pravi oblik dobije u roku od 4 sata nakon uklanjanja ambalaže, ali potrebno je pričekati najmanje 12 sati prije nego što ga možete potpuno opteretiti. Kada madrac izvadite iz ambalaže nemojte ga ponovno umotavati i savijati.
3. Paket morate otvoriti u roku od 30 dana od preuzimanja madraca.
4. Proizvod je namijenjen uporabi u zatvorenim prostorima u normalnim klimatskim uvjetima s relativnom vlagom izmeđo 40% i 60%. Preporučamo da prostor u kojem je madrac redovito provjetravate i da madrac izložite na svjež zrak, ali nikad na neposrednoj sunčevoj svjetlosti. Prilikom provjetravanja proizvod treba biti bez posteljine. Tako izbjegnemo zadržavanje vlage u madracu, što onemogućava razvijanje plijesni.
5. Preporuča se da madrac više puta okrenemo (glava-noge). Preporučeno je i uspravno postavljanje madraca, da se struktura i punjenje optimalno stabiliziraju.
6. Ne preporuča se madrac tući ili usisavati dubinskim odnosno parnim usisavačima.
7. Proizvod nije prikladan za vlažne prostore. Također izbjegavajte tekućinu i vlagu na madracu.
8. Ne savjetujemo mokro čišćenje ili glačanje na tkanini.
9. Za optimalnu zaštitu madraca preporučamo da ga zaštitite perivim zaštitnim navlakama Vitapur-Hitex.
Za sva pitanja na raspolaganju smo vam na telefonskom broju 01 6396 612 od ponedjeljka do petka između 8.00 i 18.00 sati. Možete nam pisati i na [email protected]
Uvoz i prodaja: VITAPUR d.o.o., Radnička cesta 39, 10000 Zagreb, Hrvatska
Proizvođač: AD Vita d.o.o., Tovarniška 7b, 3210 Slovenske Konjice, Slovenija

GARANCIJA I JAMSTVO ZA MADRACE OD PJENE I LATEKSA VITAPUR-HITEX

Dobavljač/ovlašteni serviser AD Vita d.o.o., Tovarniška 7b, 3210 Slovenske Konjice, za pjenaste i lateks jezgre madraca marke Vitapur-Hitex daje 2-godišnje jamstvo i 1-godišnje jamstvo za navlake Vitapur-Hitex. Odgovarajuće podnice madraca utječu na duži vijek trajanja jezgre madraca, zato Vam u slučaju uporabe odgovarajućih podnica kreveta priznajemo dodatnih 8 godina jamstva za jezgru madraca (10-godišnje produženo jamstvo*). Odgovarajuće podnice madraca moraju imati bar 24 fleksibilne letve (uz dužinu 200 cm). Nakon isteka 2-godišnjeg jamstva za madrace Hitex se uz odgovarajuću uporabu podnica madraca prekine jamstvo i počne vrijediti 8-godišnje jamstvo.

U okviru 8-godišnjeg jamstva se korištenje jamstva s godinama postepeno smanjuje, i to:
• Nakon 3 godine od kupnje priznaje se jamstvo u visini 80 % vrijednosti proizvoda,
• Nakon 4 godine od kupnje priznaje se jamstvo u visini 70 % vrijednosti proizvoda,
• Nakon 5 godina od kupnje priznaje se jamstvo u visini 60 % vrijednosti proizvoda,
• Nakon 6 godina od kupnje priznaje se jamstvo u visini 50 % vrijednosti proizvoda,
• Nakon 7 godina od kupnje priznaje se jamstvo u visini 40 % vrijednosti proizvoda,
• Nakon 8 godina od kupnje priznaje se jamstvo u visini 30 % vrijednosti proizvoda,
• Nakon 9 godina od kupnje priznaje se jamstvo u visini 20 % vrijednosti proizvoda,
• u 10. godini od kupnje priznaje se jamstvo u visini 10 % vrijednosti proizvoda.

Kupcu se naplati razlika troškova među cjelokupnim i priznatim. To znači da su troškovi nakon 3 godine 20 % vrijednosti i tako dalje do 10. godine, kad troškovi iznose 90 % vrijednosti proizvoda. Uvjeti za dobivanje produženog jamstva:
- Istovremena kupnja madraca Vitapur-Hitex i podnica kreveta Hitex
- Kupnja Hitex podnica s letvicama za madrac Hitex u roku najviše 3 godine prije kupnje madraca Hitex. Prilikom reklamacije kupac to dokazuje s računom.

VAŽNO! Odgovarajuće podnice madraca Hitex i madrac Vitapur-Hitex prilagođeni su jedan drugom Proizvođač je izveo postupke testiranja madraca i odgovarajućih podnica, s kojima je bila potvrđena znatno duži vijek trajanja madraca, stoga produženo jamstvo vrijedi isključivo pod uvijetom korištenja odgovarajućih podnica za madrac. Zbog higijenskih razloga i u svrhu osiguravanja optimalne kvalitete odmora preporučamo zamjenu madraca svakih 7 godina.
1. Proizvođač jamči za kvalitetu i besprijekornost proizvoda u roku produženog jamstva. Ako budete postupali u skladu s uputama i pridržavali se svih upozorenja, proizvođač jamči također da će proizvod služiti svojoj svrsi.
2. Proizvođač jamči da će u jamstvenom roku na svoj trošak otkloniti potencijalne nedostatke i pogreške na proizvodu.
3. U slučaju tvorničke pogreške na madracu, madrac ćemo Vam popraviti ili zamijeniti. Rok za otklanjanje pogreški u jamstvenom roku je 45 dana od dana primitka reklamacije.
4. Jamstvo ne isključuje prava potrošača koja proizlaze iz odgovornosti prodavača za pogreške na robi.
5. Jamstvo vrijedi od dana uručenja.
6. Reklamacija uvijek mora biti predana u pismenom obliku. Prilikom korištenja reklamacije kupac mora predočiti kopiju ili original računa i jamstvenog lista, koji je izdao prodavač. Na poziv prodavača kupac je dužan predočiti i fotografije madraca i podnica kreveta, slikane iz više kutova.
7. Zahtjev za 100% jamstvo kupac može koristiti s računom kod prodavača koji mu je proizvod prodao. Jamstvo se također može zatražiti od proizvođača madraca, što je uobičajeno za jamstveni list, naime s računom prodavatelja i jamstvenim listom koji je potvrđen od strane prodavača. Od datuma kupnje vrijedi 100% vrijednost jamstva za sve pjenaste jezgre madraca Vitapur-Hitex. Popravkom ili zamjenom se otkloni sva šteta koja je posljedica pogreške u materijalu.
8. Garancija vrijedi na području Republike Hrvatske.

Garancija ne vrijedi:
• u slučaju pogreške zbog nepravilnog postupanja s proizvodom (sila, preopterećenje ili promjene uzrokovane od strane kupca),
• nedostataka koji su posljedica prirodnog trošenja,
• u slučaju mrlja zbog plijesni,
• u slučaju da madrac nije bio korišten na odgovarajućim podnicama,
• ako kupac ne predoči kopije računa i odgovarajućeg jamstvenog lista,
• u slučaju oštećenja proizvod mora biti zaštićen od oštećenja i nečistoća. Ako proizvod nije zaštićen, proizvođač može odbiti zahtjev za zamjenu ili popravak,
• u slučaju požutjelosti jezgre madraca, što je karakteristika materijala, jer s godinama požuti.

Upozorenja:
1. Uz pravilno korištenje madraca materijali unutar madraca ostati će nepromijenjeni. Kao posljedica prilagođavanja madraca debljina i tvrdoća se uz normalno korištenje može smanjiti do 10%, što se ne razmatra kao tvornička pogreška. Za takvo smanjenje debljine ili tvrdoće proizvođač ovom jamstvenom izjavom ne jamči.
2. Kod dimenzija madraca je zbog elastičnosti materijala tolerancija +/-2 %. Madrac unutar te tolerancije se ne razmatra kao madrac s pogreškom. Do takvih odstupanja može doći i nakon dužeg vremena uporabe. U tim slučajevima prodavač ovom jamstvenom izjavom ne preuzima jamstvo.
3. Kod navlake madraca dolazi do vidljivih promjena na tkanini, što je normalna posljedica uporabe proizvoda i ne utječe na njegovu funkcionalnost. U slučaju potpune potrošenosti navlake moguće je naručiti novu individualnu navlaku za madrac.
4. U slučaju reklamacije prodavač zadržava pravo na stručni pregled madraca, na kojem se utvrdi stanje i uzrok pogreške.
5. Pogreške kao što su pogreške šavova, potencijalne mrlje i ostale mrlje, koje ne utječu na funkcionalnost madraca, moraju biti u obliku pritužbe, poslane pismeno u roku od 30 dana od dana preuzimanja madraca.

Pravila za uporabu i održavanje proizvoda – vakumirani madraci:
1. Madrac Vitapur-Hitex je zbog lakšeg transporta i higijenskih razloga vakuumski upakiran. Prilikom otvaranja ne koristite oštre predmete da ne bi oštetili tekstil.
2. Madrac Vitapur-Hitex svoj pravi oblik dobije u roku od 4 sata nakon uklanjanja ambalaže, ali potrebno je pričekati najmanje 12 sati prije nego što ga možete potpuno opteretiti. Kada madrac izvadite iz ambalaže nemojte ga ponovno umotavati i savijati. Pjena ima svoj karakterističan miris i zato se preporuča da proizvod prije uporabe dobro provjetrite. Neprijatni miris nakon par dana potpuno nestane.
3. Paket morate otvoriti u roku od 30 dana od preuzimanja madraca.
4. Proizvod je namijenjen uporabi u zatvorenim prostorima u normalnim klimatskim uvjetima s relativnom vlagom izmeđo 40 % i 60 %. Preporučamo da prostor u kojem je madrac redovito provjetravate i da madrac izložite na svjež zrak, ali nikad na neposrednoj sunčevoj svjetlosti. Prilikom provjetravanja proizvod treba biti bez posteljine. Tako izbjegnemo zadržavanje vlage u madracu, što onemogućava razvijanje plijesni.
5. Preporuča se da madrac više puta okrenemo (u smjeru „glava-noge“). Preporučeno je i uspravno postavljanje madraca, da se struktura i punjenje optimalno stabiliziraju.
6. Ne preporuča se madrac tući ili usisavati dubinskim odnosno parnim usisavačima.
7. Proizvod nije prikladan za vlažne prostore. Također izbjegavajte tekućinu i vlagu na madracu.
8. Ne savjetujemo mokro čišćenje ili glačanje na tkanini.
9. Za optimalnu zaštitu madraca preporučamo da ga zaštitite perivim zaštitnim navlakama Vitapur-Hitex.
Za sva pitanja na raspolaganju smo vam na telefonskom broju 01 6396612 od ponedjeljka do petka između 8.00 i 18.00 sati. Možete nam pisati i na [email protected]
Uvoz i prodaja: VITAPUR d.o.o., Radnička cesta 39, 10000 Zagreb, Hrvatska
Proizvođač: AD Vita d.o.o., Tovarniška 7b, 3210 Slovenske Konjice, Slovenija