Kvalitetan madrac zaslužan je za dobar san

  • 24.4.2022.
Kvalitetan madrac zaslužan je za dobar san

Ovo su stvari koje nikako ne biste trebali zanemariti prilikom kupnje madraca - evo koje vam modele preporučujemo

Neovisno o tome jeste li spavalica koja u krevetu voli provesti barem 8 sati ili pak iskorištavate dan što je više moguće pa vam je i 5 do 6 sati sasvim dovoljno, činjenica je da je svima za optimalno funkcioniranje potreban kvalitetan san. Kako bismo našem tijelu i organizmu osigurali dovoljno neometanog sna, moramo na umu imati nekoliko čimbenika od kojih se kao jedan od najvažnijih ističe odabir madraca za spavanje.

Kako prepoznati kada je vrijeme za novi madrac?

Iako vam se može učiniti da je vaš madrac u odličnome stanju nakon dugogodišnjeg korištenja, on s vremenom gubi na svojoj funkcionalnosti, odnosno ne pruža našem tijelu odgovarajuću potporu, a neki od jasnih znakova koje upućuju na to da je vaš madrac dotrajao, mogu biti sljedeći:

  • madrac imate više od sedam godina
  • na njemu primjećujete udubljenja ili osjetite opruge
  • madrac ima vidljiva oštećenja
  • osjetite svaki pokret vašeg partnera

Madrac koji je stariji od sedam godina, u sebi ima više od 10 milijuna grinja, 7 litara znoja i 4 kg mrtvih stanica i peruti!

Zvuči nestvarno, međutim to je činjenica. Iako vodite računa o tome da vam je posteljina uvijek čista i uredna, zamjena dotrajalog madraca jedina je opcija za kvalitetnu higijenu spavanja. 

Nakon što ste ustanovili da i vaš madrac pripada kategoriji dotrajalo, ne preostaje vam ništa drugo, nego odlučiti se za vrstu koja odgovara vašim navikama spavanja, ali i fizičkim karakteristikama koje su od presudne važnosti za odabir odgovarajućeg madraca. Ako niste sigurni kako odrediti idealnu visinu, debljinu i dimenzije, poslužiti se možete Vitapur vodičem za kupnju madraca.

Viši madraci nude veću udobnost

Jeste li znali da vaša tjelesna težina igra ulogu u odabiru odgovarajućeg madraca? Visoki madraci (18 cm i više) odgovarat će osobama krupnije tjelesne građe, a niski će (14 cm) odgovarati vitalnim osobama - djeci i adolescentima koji nemaju problema s kralježnicom. Optimalnu udobnost i potporu kralježnici pružit će madrac srednje visine (16 cm). 

Madrac bi trebao biti barem 10 cm duži od vaše visine i što je moguće širi.

U Vitapuru ćete madrace od pjene pronaći u standardnim dimenzijama, a one od lateksa mogu se prilagoditi osobnim preferencijama i izraditi po narudžbi.

Madraci od pjene mekši su i samim time namijenjeni djeci, adolescentima i osobama do 75 kg. Oni srednje tvrdi madraci podrazumijevaju više različitih jezgri i primjereni su za osobe prosječne tjelesne građe (do 90 kg), dok se svi krupnije građe, kao i oni koji spavaju u paru, trebaju odlučiti za čvrste madrace. Ako ste se pak odlučili za madrac od lateksa, u Vitapuru možete birati između tri različite tvrdoće - M (do 75 kg), T (od 75 do 95 kg) i ET (iznad 95 kg).

Kakav madrac odabrati ako imate problema s kralježnicom?

Definirali ste vrstu madraca koja vam odgovara, međutim niste sigurni hoće li vam pružiti dovoljnu podršku ako imate problema s kralježnicom? Odlučite se za jedan od modela koji su čvršće strukture na lumbalnome dijelu kako biste si osigurali jaču podršku. U Vitapuru možete pronaći madrace sa sedam zona koji osiguravaju pravilnu potporu tijelu - kralježnica će biti ravna, a ramena i bokovi utonut će u madrac.

Vitapur madrace sa sedam zona trenutačno možete pronaći po znatno nižim cijenama (do -50 %) od kojih bismo izdvojili premium liniju koju se bez sumnje sada isplati kupiti jer na već sniženu cijenu dobivate i dodatnih 15 % popusta.

Vitapur Latex Royal 33 Diamond firm sa džepičastim oprugama 

Vitapur Latex Royal 33 Luxury firm sa džepičastim oprugama

Vitapur Memory ROYAL 30 sa džepičastim oprugama

Ne zaboravite odabrati odgovarajuće podnice

Nakon što odabere željeni madrac - od pjene ili lateksa, obratite pozornost i na podnice koje morate prilagoditi vrsti madraca. Za madrace od pjene preporučuje se kupiti fleksibilne podnice koje će spriječiti propadanje madraca i osigurati prozračnost. Ako ste se pak odlučiti za madrace s džepičastim oprugama, savjetuje se odabrati fiksne podnice koje bolje podnose veća opterećenja i samim time produljuju životni vijek madraca.

Vjerujemo da ćete se složiti da je ulaganje u dobar san investicija koja se uvijek isplati!

*Tekst napisan u suradnji sa Ženskim recenzirajem.

Share News